Enhedslisten raser mod Østergaard: Prøv selv at leve som arbejdsløs

Den radikale leder Morten Østergaard langer på Politikens forside mandag morgen ud efter danskerne og deres krævementalitet.

Økonomi- og indenrigsministeren mener, at danskere i alle lag har en tendens til at have for meget fokus på at modtage - uden selv at ville yde.

- Vi har en levestandard, der er tårnhøj, og vi har udsigt til vækst i samfundet. Men i stedet for, at vi forlanger lidt mere fra fællesskabet til os selv, skal vi vænne os til, at vi alle kan give den en ekstra tand, siger ministeren til Politiken.

Udmeldingen har fået regeringens parlamentariske grundlag, Enhedslisten, til at se rødt.

- Hvad bilder han sig egentlig ind? Han er, om nogen, ansvarlig for, at der er skåret dybt i ældrepleje, daginstitutioner, folkeskole, i hjælpen til mennesker med handicap – alt sammen for at der skal være råd til store skattelettelser til folk i hans lønklasse, raser Finn Sørensen, Enhedslistens socialordfører.

Han mener, at Morten Østergaards udtalelser er en hån mod de arbejdsløse og langtidssyge samt alle lånmodtagere.

- Man skal ikke ønske sine modstandere et dårligt liv. Men Morten Østergaard burde selv prøve at leve under de betingelser, han byder arbejdsløse og syge mennesker i dag. Det vil bare ikke ske. Han har jo ret til ministerpension og vederlag, uden at skulle stå til rådighed for noget som helst, siger Finn Sørensen og afslutter med en svada til det private erhvervsliv:

- Opfordringen om ikke at se så meget på, ”hvad er der i det for mig” burde han i stedet sende til de mange virksomhedsejere, som blæser på arbejdsmiljøet, som ikke vil ansætte danskere, men importerer udenlandsk arbejdskraft til slavelønninger. 

- Hvad bilder han sig egentlig ind? Han er, om nogen, ansvarlig for, at der er skåret dybt i ældrepleje,...

Posted by TV 2 NYHEDERNE on Monday, December 22, 2014