Tyskere samler sig bag rottefængers bevægelse mod islamister

I Tyskland har en række demonstrationer sat det etablerede Tyskland på den anden ende.

Den 20. oktober var de 350. En uge senere 500. To uger senere 2.000 deltagere og i mandags troppede så over 15.000 mennesker op i Tysklands gamle kulturby, Dresden, for at sige ”nej til islamiseringen” af Tyskland. Demonstrationer, der har fået de etablerede partier til at rive sig i håret og skændes om, hvordan man skal forholde sig til fænomenet: Afvise eller forsøge at imødekomme?

Et fænomen, som altså består i tyske borgere, der uge efter uge går på gaden og det med kampråb som under de fredelige demonstrationer for 25 år siden, da østtyskerne endte med at vælte Berlinmuren. Nu genlyder gaderne i Dresden og flere andre østtyske byer så igen af slagord som ”Wir sind das Volk” (Det er os, der er Folket”) og ”Wir kommen wieder” (Vi kommer igen), men demonstranternes slagsord er ikke vendt mod et totalitært styre som dengang i 1989, men mod indvandringen og asylpolitikken. Og selv om bevægelsen med det ikke særligt mundrette navn, ”Patriotiske europæere mod islamiseringen af Aftenlandet”, Pegida, har det meste af det politiske spektrum mod sig, så har den tilsyneladende solidt tag i flere og flere tyskere.

Demonstrationen i mandags var ligesom de øvrige anført af den forhenværende pølsemand med en fortid i erotikbranchen, Lutz Bachmann, der tidligere er dømt for indbrud, narkohandel og vold. Det forhindrer ham dog ikke i at forlange nul tolerance over for kriminelle asylansøgere -  de skal udvises og det er prompte!

Nogen har kaldt kaldt ham en rottefænger. Selv tager han det som en kompliment.

Men hvad får 15.000 tilsyneladende ganske almindelige borgere til at sætte mandag efter mandag af til at lytte til Bachmanns udfald mod de etablerede politikere og ”løgnepressen”?

- Jeg vil ikke have, at mit barnebarn skal bære burka, lød forklaringen fra en pæn midaldrende kvinde, vi talte med.

 Jamen, hvad med Hr. Bachmanns kriminelle fortid?

- Ha, ha, kom svaret,  - De er jo alle sammen kriminelle, politikerne!.

Nogen har forsøgt at forklare tilstrømningen til de indvandrefjendske demonstrationer med den generelle angst og usikkerhed, der hersker blandt mange i vore tiders moderne samfund, især over for det stigende antal flygtninge og indvandrere. Faktisk er forbundsrepublikken nu det næstmest populære indvandringsland i verden - kun overgået af USA.  

Tyskland er med andre ord blevet et indvandringssamfund, og det er uden at politikerne har taget sig tid til at diskutere og forklare, mener nogen. Ironisk nok er modstanden opstået i Dresden, en by, hvor befolkningen ifølge statistikken kun omfatter 0,1 procent muslimer.

På gaden i Dresden var det dog først og fremmest verden, vi mærkede. Vreden mod systemet, vreden mod politikerne, vreden mod mennesker som os, altså repræsentanter for ”løgnepressen”. Mange rystede på hovedet, når vi bad om at få lov at tale med dem. Andre, og det kunne være pæne ældre herrer, slog ud mod fotograf Anders Albjergs kamera. Da vi passerede en trind ældre dame med stok, begyndte også hun at råbe skældsord efter os, og på et tidspunkt greb par nydelige yngre frakkeklædte mænd fat i Anders Albjerg og nev ham hårdt i armen for ligesom at understrege, at de ikke vil på kamera.

I det hele taget så virker ”Pegida”-demonstrationen som et samlingspunkt for mennesker fra det yderste højre til mennesker, der kunne have sympatiseret med det tidligere østtyske regime.

- Nej til NATO-medlemskab, råbte en ung kvinde, da hun passerede os. Og fra talerstolen langede Lutz Bachmann ud efter regeringen, der har ødelagt samhandlen med Rusland til skade for tyske arbejdspladser. Putin og Pegida kan tilsyneladende gå hånd i hånd.

På et tidspunkt fik vi et par unge fyre i tale, med korthårs-frisurer, hals-tatoveringer og næsepiercinger lignede de folk fra det nynazistiske miljø.

- Jamen, har du ikke set, hvad der foregår, lød svaret, da jeg spurgte til, hvorfor han var med i demonstrationen.

- Har du ikke set, hvad der sker steder som Storbritannien, Sverige og i Danmark, har du ikke øjne i hovedet?

- Men har Tyskland ikke brug for indvandrere?, forsøgte jeg at indvende.

- Det er bare, fordi I ikke kommer ud der, hvor vi bor. I sidder i jeres varme lejligheder, og ikke aner hvad der sker!, lød reaktionen fra den næsepiercedes kammerat.

Med andre ord, vreden var på gaden i Dresden igen i mandags og det er for niende mandag i træk. I sidste uge var de godt 10.000, i mandags som sagt hele 15.000, og tilsyneladende er der ikke noget, der kan stoppe dem.

- Den slags mennesker gør mig bange, den måde de ophidser hinanden på, fortæller en gæst fra Berlin, som kommer skubbende med en klapvogn, da demonstrationstoget gik gennem gaden.

Mandagens demonstration sluttede på Lennèstrasse, hvor politiet havde spærret vejen med et par minibusser.

"Vi kommer igen”, lød kampråbet fra forsamlingen, før hver gik til sit.

Næste mandag samles Pegida-demonstranterne for at synge julesange, forkyndte Lutz Bachmann fra sin højttaler-trailer.