Nyheder

Her er de 5 største elg-øjeblikke

Fra foråret 2016 gør elgen comeback i Danmark efter 5000 års fravær. Det fejrer vi på tv2.dk med de fem største elg-øjeblikke.

Det store dyr kan nemlig være kilde til en del morskab – men også en del ravage.

I september 2011 havde en elg spist sig stangstiv i gærede æbler i en have i Gøteborg – og da der ikke var flere på jorden, forsøgte den at klatre op i æbletræet. Det lykkedes dog ikke for den fulde elg, der sad fast og måtte hjælpes fri.

Selvsamme elg havde onde tømmermænd dagen derpå – og måske derfor orkede den ikke opmærksomheden fra husejeren i haven, hvor den havde slået sig ned. I videoen her kan du se, hvordan den forsøger at løbe manden ned.

At elge tilsyneladende uden grund kan se sig gale på mennesker, kan amerikanske Jeff Palmer skrive under på. Han blev jagtet af en elg, da han stod på ski i Warren i den amerikanske stat Vermont i januar sidste år. Se det i videoen her.

Elg jagter skiløber

Nogle gange er det dog mennesker, der er til fare for elgen. Det viser denne video af en elg, der med nød og næppe får bagdelen med sig, da den løber ud foran en bil mellem Sarpsborg og Askim i det sydøstlige Norge i september i år.

I den canadiske by Smithers kom kunderne i et indkøbscenter også i nærkontakt med en elg, da den trådte ind gennem de elektriske døre og tog for sig i grøntafdelingen.

En ansat fik den til sidst lokket ud med et æble.