Nyheder

Hohoho: Post Danmark slår alle pakkerekorder

Danskerne har brugt Dankortet flittigt i de første 14 dage af julemåneden - så flittigt at der er blevet købt for en milliard kroner mere end på samme tidspunkt sidste år.

Nets har endnu ikke opgjort tallene for nethandel, men hos Post Danmark er man ikke i tvivl om, hvor pengene er blevet brugt. I dag har man nemlig slået alle tidligere pakkerekorder, lyder det fra stedet, som vel er noget nær det tætteste man kommer på julemandens værksted. 

- Vi har aldrig haft så mange pakker gennem sorteringen som i dag, og det skyldes, at stadig flere danskere køber deres julegaver på internettet. Sidste år i den mest travle uge op til jul havde vi to millioner e-handelforsendelser – alene i dag kommer vi i nærheden af en halv million, siger kommunikationsdirektør i Post Danmark, Morten O. Nielsen, til tv2.dk.

Og noget tyder på, at Post Danmark får lige så travlt i morgen.

- Vi får meldinger fra de lastbiler, der afleverer pakkerne, at der er mange flere pakker på vej, så vi går og venter på, om vi slår endnu en rekord i nat, siger han.

450 ekstra lastbiler og 150 ekstra posthuse

Post Danmark har forberedt sig med ekstra mandskab til pakkefordelingen og 450 ekstra lastbiler, ligesom der den sidste måned er åbnet 150 ekstra posthuse.

- Vi har vidst, at nethandlen boomer, og det er generelt i denne her weekend i julemåneden, der er mest travlt. Undersøgelser viser, at næsten to tredjedele af alle danskerne i år køber en eller flere julegaver over internettet, siger Morten O. Nielsen.

Travlhed i pakkesorteringen betyder også travlhed på posthusene. Derfor opfordrer Post Danmark danskerne til at væbne sig med tålmodighed, når julegaverne skal hentes:

- Udnyt at man f.eks. kan hente pakkerne sent, da butikkerne har længe åben. Hvis man har mulighed for det, så kom på posthuset, når der ikke er så mange mennesker – dvs. ikke lige efter arbejdstid – og så brug ventetiden på posthuset til at få handlet ind, siger Morten O. Nielsen.

Du kan helt ind til den 22. december sende A-breve og pakker til levering den 23. december, men når det gælder pakker skal du sikre dig, at dem - du sender - til er hjemme, ellers kan pakken nemlig først hentes efter jul. Samtidig skal du huske på at b-breve er fire dage undervejs. Det kan du læse meget mere om her.

Når det gælder julegaver købt på internettet, skal du tjekke med den pågældende netbutik, om julegaven stadig kan nå at blive leveret med posten inden jul.

Kom en tur ud at køre med juleposten i videoen øverst i artiklen.