Nyheder

Offentligt ansatte: Vi bliver svinet til på nettet

Socialrådgivere, lærere, betjente og andre ansatte med tæt borgerkontakt bliver i stigende grad udsat for tilsvininger og chikane på internettet

Nu er det ikke længere kun på gaden eller værtshusene, at der bliver råbt skældsord efter politibetjente. Chikanen er rykket ud på internettet. Der gør den for alvor ondt, fortæller formand for Fyns Politiforening Steffen Daugaard til Fyens Stiftstidende.

- Det er blevet et stort problem for os. Pludselig ligger der billeder af os på nettet, hvor vi bliver svinet til. Og får vi det fjernet den ene dag, ligger det der igen den næste. Vi er meget frustrerede, siger han.

Betjentene er ikke de eneste med de oplevelser. Offentligt og private ansatte bliver i stigende grad hængt ud på nettet, fortæller flere eksperter på området. Blandt andet Gitte Strandgaard, formand for foreningen Voksenmobning Nej Tak.

Ifølge hende slår chikanen på nettet særligt hårdt, fordi det sker i et forum, hvor alle har adgang til at se det, der bliver skrevet.

- Det er voldsomt intimiderende og krænkende. Det løber hurtigt løbsk på nettet, hvor folk hidser hinanden op. Samtidig kan man dårligt forsvare sig, fordi alt, hvad man siger, bliver brugt imod en, fortæller hun.

Ofte er ytringerne på nettet i strid med lovgivningen, fortæller it-advokat Peter Lind Nielsen fra advokatfirmaet Bird & Bird.

- Rigtig mange oplever det som risikofrit at "skælde ud" på nettet, fordi de ikke sidder direkte over for den pågældende person. Men man kan nemt komme til at overtræde lovgivningen. Der er rigtig meget, man ikke må skrive, fortæller han.

Det sker dog sjældent, at denne type sager ender hos advokaten eller på politiets bord.

- Folk orker ikke at gå videre med det. Det er både dyrt og tidskrævende, siger Peter Lind Nielsen til Fyens Stiftstidende.