Sådan fik mobbeoffer sin hævn

I England har en historie om et mobbeoffer, der tager hævn over sin mobber, bredt sig som en steppebrand. Historien handler om den nu 22-årige Louisa Manning, der som 12-årig blev mobbet af flere drenge i klassen. Hun blev blandt andet kaldt ’manbeast’.

Louisa Manning blev ramt hårdt af mobberiet og spiste næsten ingenting i tre. år. Da hun ramte 20'erne havde hun lagt de dårlige år bag sig, men pludselig kom en henvendelse fra en af mobberne. Han ville invitere hende ud på en date. Louisa Manning sagde noget overraskende ja, men hun havde en skummel bagtanke.

Hun ankom tidligt til restauranten, hvor hun skulle mødes med mobberen. Her gav hun et billede af sig selv til tjeneren med en håndskreven meddelelse bagpå. Og så gik hun igen. Da mobberen ankom fik han billedet og meddelelsen:

”Kan du huske for otte år siden, da jeg var tyk og du gjorde grin med min vægt. Nej? Det kan jeg. Jeg brugte tre år på at spise mindre end et æble om dagen, så jeg har besluttet at droppe middagen,” skrev hun.

Se hendes Facebook-opslag her:

Her er hele brevets ordlyd på engelsk:

Hey so sorry I can’t join you tonight.

Remember year 8, when I was fat and you made fun of my weight? No? I do – I spent the following three years eating less than an apple a day so I’ve decided to skip dinner.Remember the monobrow you mocked? The hairy legs you were disgusted by?

Remember how every day for three years you and your friends called me ‘Manbeast’? No, perhaps you don’t or you wouldn’t have seen how I look eight years after and deemed me fuckable enough to treat me like a human being.

I thought I’d send you this as a reminder. Next time you think of me, picture that girl in this photo because that’s the one who stood you up.

Louisa.

Louisa Mannings opsang har tilsyneladende virket. Mobberen har nemlig skrevet til hende på Facebook og undskyldt sin opførsel:

“Jeg kan ikke ændre, hvem jeg var for otte år siden og jeg vil ikke lade som om at det ikke skete, men jeg håber, du tror på mig, når jeg siger, at jeg er en helt anden person nu. Jeg kan kun undskylde, og jeg ønsker dig alt det bedste. Jeg regner ikke med at høre fra dig igen, men jeg mener det, når jeg siger, at jeg håber, du får al den succes du fortjener.”