Ekspert: Toptrænet attentatmand står bag skud på dansk Arla-ansat

Skudattentatet mod en dansk ansat i Arla i Riyadh i Saudi Arabien i november ser ud til at være meget professionelt udført og gennemtænkt.

Sådan lyder det fra den tidligere operative chef i Politiets Efterretningstjeneste (PET), Frank Jensen, til TV 2:

- Vi kan se på videoen, at gerningsmanden er i stand til meget stille og roligt at rulle vinduet ned, tage sigte og køre op og undersøge, hvem der sidder i bilen. Det tyder for mig på, at den person, der har udført attentatet, er meget kontrolleret, siger Frank Jensen.

På trods af professionalismen i udførelsen af attentatet, er det et relativt simpelt attentat, der teknisk set ikke kræver megen forberedelse, siger Frank Jensen:

- En bombe er meget svær at fremstille og placere uden at blive opdaget. Det her er meget simpelt, og jeg tror, at det er det vi kommer til at se flere af. Fordi det er simpelt, men har en stor effekt, men det er ikke særlig kompliceret at udføre.

Han er samtidig ikke i tvivl om, at attentatmanden vil blive fundet:

- De finder ham – han er venstrehåndet, og han er toptrænet, da han kan ramme en mand, der sidder i en bil i fart, med tre skud ud af fem.

Har haft Arla under observation

Ifølge Frank Jensen må attentatmanden have haft Arla og virksomhedens ansatte under observation.

- Da vi nu får at vide, at manden er på vej ud fra virksomheden og på vej hjem, så kan de (attentatmændene, red.) jo ikke vide det - medmindre de har holdt stedet under observation.

Den danske Arla-ansatte blev den 22. november ramt af tre skud, da han var på vej hjem fra arbejde. Danskeren blev efterfølgende opereret og er i bedring.

En gruppe tilhængere af den militante gruppe Islamisk Stat (IS) har offentliggjort en video, som ifølge gruppen selv viser dens medlemmer skyde mod en dansker i Saudi-Arabien.

Arlas pressechef Theis Brøgger bekræfter over for tv2.dk, at videoen omhandler den skudepisode, der var mod deres medarbejder i Riyadh den 22. november 2014.

TV 2 er i besiddelse af videoen, men har valgt ikke at vise den.

En talsmand fra det saudiske indenrigsministerium siger til TV 2, at ingen er anholdt i sagen.