Nyheder

Rejsekort-direktør: Folk er faktisk gode til at tjekke ud

816.000 danskere er fra 1. december til 9. november tjekket ind med rejsekortet - uden efterfølgende at tjekke ud igen.

Det svarer til næsten to procent af alle rejser med rejsekortet, som ikke bliver tjekket korrekt ud. Og det er ikke noget foruroligende tal, mener Benny Pedersen, driftsdirektør i Rejsekort A/S.

- Folk er faktisk ret gode til at tjekke ud. I de områder, hvor vi har været et stykke tid, for eksempel Nordjylland, er vi nede på en procent, der ikke tjekker ud, siger Benny Pedersen til TV 2 News.

Han forklarer, hvorfor det koster 50 kroner, når man glemmer at tjekke ud efter en rejse.

- Når du tjekker ind med Rejsekortet, tager vi en forudbetaling på 50 kroner, fordi vi jo ikke ved, hvor kunden skal hen. Når man så tjekker ud, tager vi den fulde pris, ellers får man refunderet den del, der ligger mellem 50 kroner og den rejse, man har foretaget.

Tallene svarer til, at 2607 rejsende hver dag glemmer udtjekningen.

For de glemsomme rejsende er det ikke kun bøden, der kan være et problem. Glemmer du at tjekke ud flere gange, risikerer du nemlig at dit Rejsekort bliver spærret og du får karantæne fra betalingsmidlet i et år.