Nyheder

Antallet af asylansøgere falder igen

Faldet i antallet af asyl-ansøgninger fortsætter, skriver Berlingske Tidende. Tallet er faldet drastisk siden udgangen af september, og den tendens fortsætter i november.

Det betyder at Justitsministeriet nu tager forbehold fra sit oprindelige skøn på 20.000 asyl-ansøgere i år - en prognose der blev fremsat på baggrund af at flere end 3000 flygtninge havde været i kontakt med de danske myndigheder ved udgangen af september. Det samlede antal er nu oppe på 13.500, og det betyder, at der skal komme 6500 flere i de sidste 41 dage af 2014 hvis Justitsministeriets tidligere prognose skal holde.

Ifølge Berlingske mener Enhedslistens politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen, at det er svært at forestille sig.

- Derved falder hele regeringens argument for asyl-stramningerne jo rent faktisk på gulvet. Socialdemokraterne og de Radikale har jo brugt det høje tal til at legitimere, at man fratager børn af flygtninge retten til at være sammen med deres forældre, siger Johanne Schmidt-Nielsen til Berlingske.

Troels Ravn (S) formand for Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik, er glad for faldet og afviser Johanne Schmidt-Nielsens kritik.

- Det ændrer ikke på, at jeg mener, vi skal have en asylpolitik, der kan håndtere de udfordringer, vi har, og derfor giver de her stramninger god mening. Vi kunne ikke vide det, men der var nogle tal i august og september, som fik alarmklokkerne til at ringe. Men jeg mener stadig, at regeringen gør det rigtige ved at stille det her lovforslag, siger han til Berlingske.