Skole lader teenagere sove længe

16x9

Teenagere kan have meget svært ved at komme op, når vækkeuret ringer. Det har man nu taget konsekvensen af på Egå Ungdomshøjskole, hvor trætte teen

Teenagere kan have meget svært ved at komme op, når vækkeuret ringer.

Det har man nu taget konsekvensen af på Egå Ungdomshøjskole, hvor trætte teenagere får mulighed for at sove længere, da de først skal møde kl. 9.30, skriver skolen i en pressemeddelelse.

Det har givet friskere elever, fortæller lærer Lars Andreassen, cand. mag. Idéhistorie.

- Det er langt mere glade og motiverede unge mennesker, som i dag møder til timerne. De er mere vågne og engagerede, hvilket kan ses ved, at jeg kan lægge mere indhold i timerne, siger Lars Andreassen.

Ordningen med de senere mødetider startede som en forsøgsordning, men ordningen har været så stor en succes, at den nu er blevet gjort permanent.

Mere klar i hovedet
Èn af de elever, som har prøvet den sene mødetid er Jonatan Petersen på 18 år.

 - Jeg gik før på gymnasiet, hvor man skulle møde kl. 08.00 ligesom i folkeskolen. Her møder vi kl. 09.30 hvilket for mig personligt gør, at jeg er langt mere klar i hovedet foruden at være meget mere deltagende og aktiv i timerne, siger Jonatan Petersen.

Han håber, at eksemplet kan opfordre andre uddannelsesinstitutioner til at forsøge sig med senere mødetider.

 - Jeg er absolut B-menneske med stor B. Jeg kan sidde langt ud til de sene nattetimer og arbejde med musik eller læse. Her er ro og her fordyber jeg mig bedst. Derfor er jeg absolut stor tilhænger af, at andre uddannelsesinstitutioner skal gøre ligesom Egå Ungdoms-Højskole og lade os unge møde senere, siger Jónatan Petersen.