Nyheder

Tidligere biskop Jan Lindhardt er død, 76 år

 Tidligere biskop i Roskilde og forfatter Jan Lindhardt er tirsdag død 76 år gammel. Det oplyser familien. Jan Lindhardt døde efter længere tids sygdom.

 Jan Lindhardt - der er onkel til skuespiller Thure Lindhardt - var biskop i Roskilde fra 1997, indtil han gik på pension 1. maj 2008.

 Jan Lindhardt besad et usædvanligt talent til at kommunikere via medierne.

 "Man må kunne lære at sige noget på 28 sekunder. Man kan ikke altid starte med modifikationerne og hele det kirkelige fuglesprog". Sådan sagde Jan Lindhardt, da han stillede op til bispevalget i Århus Stift i 1994.

 Lindhardt tabte til Kjeld Holm, men kom stærkt igen tre år senere, da han blev valgt til biskop i Roskilde Stift. Og intentionerne om at trænge igennem medierne med faste og letforståelige budskaber gik hurtigt i opfyldelse.

 Allerede to år efter at han havde tiltrådt sit embede, var han den næstmest citerede kirkelige kilde i landet, efter Søren Krarup.

Fik pris for sin charmerende frækhed

 Jan Lindhardt var også en dygtig skribent, der ofte er slået igennem langt ud over kirkelige kredse. Han har gennem årene skrevet et utal af bøger om emner, der spænder fra debatterende til videnskabelige.

 Og i 2010 modtog Jan Lindhardt forlaget Svend Bergsøe Fonds Formidlerpris på 100.000 kroner. Lindhardt fik blandt andet prisen på grund af sin "uimponerethed, saglighed, charmerende frækhed og hurtige replikker".

 Jan Lindhardt er født i Aarhus som søn af teologiprofessor P.G. Lindhardt. I 1962 blev han teolog fra Københavns Universitet, og siden var han i 30 år på Aarhus Universitet, hvor han endte med at være lektor. I 1983 blev han dr.theol.

 Jan Lindhardt efterlader sig hustru Tine Lindhardt, seks børn, svigerbørn og tretten børnebørn.