Nye tal: Danmark modtager fjerdeflest asylansøgere i EU

16x9

Danmark er i 2014 det land i EU, der modtager fjerdeflest asylansøgere i forhold til befolkningsstørrelse. Det viser nye tal fra statistikbanken Eurostat, ifølge Politiken.

Danmark har i årets første otte måneder modtaget 1.401 asylansøgere per million indbyggere. Kun Sverige, Malta og Østrig har dermed modtaget flere asylansøgere per indbygger end Danmark.

Dermed er Danmark strøget op på listen sammenlignet med sidste år. Her modtog vi niendeflest asylansøgere i EU per indbygger.

Udviklingen understreger et behov for yderligere stramninger i asylpolitikken, mener Venstre og Dansk Folkeparti.

Politisk ordfører for Venstre, Inger Støjberg, fortæller således til avisen, at hun mener, man bør gøre det mindre attraktivt at være flygtning i Danmark.

- Vi er blevet et meget attraktivt land for asylansøgere. De, der kommer hertil, bliver primært hjulpet af menneskesmuglere, og deres fornemste opgave er at finde de lande, hvor forholdene er bedst. Man kan klandre regeringen for at have skabt et system, der adskiller os væsentligt fra andre lande, siger Inger Støjberg.

De Radikale afviser over for Politiken, at der er behov for yderligere stramninger, mens Socialdemokraterne mener, at Danmark ligger fornuftigt placeret i forhold til den aktuelle situation, men at man følger tallene meget nøje.

Regeringen fremlagde i oktober deres forslag til stramninger af udvisningsreglerne for de hovedsageligt syriske flygtninge, der kun skal kunne få midlertidig beskyttelse efter de nye regler for asyl.

Danmark har i 2014 modtaget over 11.000 asylansøgere, størstedelen fra det borgerkrigshærgede Syrien. Efter en stigning hen over sommeren faldt tallet i oktober.