DF'er sat på plads: Udgav sig for at være socialdemokrat

16x9
Medlem af Dansk Folkeparti, Palle Riistofte, udgiver sig i fredagens udgave af JydskeVestkysten for at være socialdemokrat. Foto: danskfolkeparti.dk

I fredagens udgave af JydskeVestkysten kunne man finde et læserbrev fra sønderjyden Palle Riistofte, der i hårde vendinger langer ud efter sit parti, Socialdemokraterne. Han savner "rigtige socialdemokrater som Stauning, Hedtoft og H.C. Hansen". Men i virkeligheden er manden bag læserbrevet slet ikke socialdemokrat, skriver avisen.

Palle Riistofte er derimod medlem af Dansk Folkepartis lokalbestyrelse i Aabenraa Kommune. Det fremgår bare ingen steder i hans læserbrev, hvor han ellers blandt andet skriver:

- Nu drives vi rundt i manegen af De Radikale og andre, og vi synker dybere og dybere i tal og medlidenhed. Dengang var vi et dansk arbejderparti, som var for danskere, for arbejdere, for de svage, for de arbejdsløse og for gamle, gamle Maren ude i kæret. Nu er vi ikke socialdemokrater, nu er vi eurokrater.

Det har trods gentagne forsøg ikke været muligt for tv2.dk at få en kommentar fra Palle Riistofte, men han fortæller til jv.dk, at han bevidst udelod partibogstavet. Han ønsker at sætte gang i en debat, fordi han synes, at socialdemokraterne "svigter alle de gode, gamle værdier".

- Havde jeg skrevet, at jeg var DF'er, havde folk jo bare tænkt, at jeg er en af de tosser fra DF. Her ser det ud, som om jeg er socialdemokrat, siger Palle Riistofte.

Han vil over for avisen ikke afvise, at der kan være flere læserbreve på vej. Men han siger, at han på et tidspunkt nok vil bekende kulør.

S: Uærligt, vildledende og manipulerende
Socialdemokraternes finansordfører Jesper Petersen er valgt i Sydjyllands Storkreds. Han læste selv læserbrevet fredag morgen i den tro, at det var skrevet af en socialdemokrat. Sandheden gik først op for ham senere på formiddagen, fortæller han til tv2.dk.

- Jeg blev mildest talt forbløffet, for man kan ikke tro andet, end at det er en socialdemokrat, der skriver og kritiserer sit eget parti. Det ærgrede jeg mig over, for jeg synes ikke, han havde ret, siger Jesper Petersen.

Han fortæller, at han sagtens kan tåle kritik og gerne tager en åben debat med Dansk Folkeparti, men det skal foregå med åbne kort og ikke gennem falsk-deklarerede læserbreve.

- Det er uærligt, vildledende og manipulerende. Man må bekende kulør, når man blander sig i debatten. Man behøver ikke redegøre for sit partitilhørsforhold, hvis man skriver i en avis, men man skal ikke give indtryk af, at man er fra et parti, som man ikke er medlem af og forsøge at skabe intern splid, siger Jesper Petersen.

DF: Fuldstændig uacceptabelt
Hos Palle Riistoftes parti, Dansk Folkeparti, tager man heller ikke let på det "falske" læserbrev.

- Det er fuldstændig uacceptabelt. Hvis man skriver et læserbrev, hvor man kritiserer andre partier, skal man selvfølgelig skrive, hvor man kommer fra, siger partisekretær Poul Lindholm Nielsen til tv2.dk.

Derfor ringede han fredag til Palle Riistofte og forklarede, hvordan man gebærder sig i den offentlige debat. Ifølge partisekretæren har Palle Riistofte skrevet læserbrevet ud fra den tankegang, at han er tidligere socialdemokrat.

- Mere er der sådan set ikke i det. Det er første gang, vi har været ude for det, så jeg blev noget overrasket, da jeg fik det at vide i går, siger Poul Lindholm Nielsen.