Nyheder

Forbudt i Sverige: Skal udstilles i Danmark

Dan Park-udstillingen, der skulle være åbnet i morgen, torsdag, flyttes til mandag et ukendt sted i København på grund af dødstrusler mod Kristian von Hornsleth, hvis galleri skulle have stået for udstillingen. Det bekræfter Trykkefrihedsselskabet over for Kulturen på NEWS.

Og allerede inden udstillingen af den svenske kunstner Dan Park slår dørene op for offentligheden, kan den risikere at stå uden kunst at vise frem.

Det sker efter, at Dokumentations- og Rådgivningscentret har, i samråd med den svenske politiker Jallow Momodou, som selv optræder på flere af Dan Parks billeder, anmeldt både arrangørerne, kunstneren og sågar manden, der lægger lokaler til udstillingen.

Det er Trykkefrihedsselskabet, der er arrangør af udstillingen. Kunstneren Kristian von Hornsleth sørger for lokalerne, og Dan Park selv sørger for kunsten. Alle er de nu blevet politianmeldt for overtrædelse af racismeparagraffen. Det kunne Kulturen på NEWS fortælle tirsdag.

Billederne befinder et hemmeligt sted i København, hvor de indtil torsdag venter på at komme op at hænge. Hvis de da når det.

Anmelderen håber nemlig, at samtlige ni Dan Park-billeder bliver konfiskeret af politiet, inden de bliver hængt op til beskuelse.