Radikale: Stramninger rammer ikke syriske flygtninge

16x9

Regeringens asylpolitik er kun en lille smule strammere af det indgreb, som statsminister Helle Thorning-Schmidt bebudede i sidste uge.

Det fortæller De Radikales leder, Morten Østergaard, til Jyllands-Posten.

- En meget stor del af de syrere, som kommer, er unge mænd på flugt fra værnepligt. De vil altså have et helt normalt asylmotiv som værende individuelt forfulgte, siger Østergaard.

Og netop individuelt forfulgte vil ikke blive ramt af stramningerne i asylpolitikken. Sidste år var to tredjedele af syriske flygtninge netop individuelt forfulgte.

Den manglende effekt i stramningerne imponerer ikke ligefrem hos oppositionen.

- På den ene side siger regeringen, at de strammer voldsomt op, på den anden side siger De Radikale, at det ikke virker så hårdt, siger Karsten Lauritzen, udlændingeordfører for Venstre, til TV 2 News.

- Det vil vise sig, om det er et bluffnummer, når der kommer et lovforslag frem. Men der er ingen tvivl om, at Socialdemokraterne har oversolgt det indgreb, regeringen har lavet.

Regeringens stramninger blev offentliggjort kort tid efter, at det blev vurderet, at Danmark i år vil modtage i alt 20.000 flygtninge - det var en fordobling af det tal, man ellers regnede med.