DF: Reda må betale hvad de skylder for Eurovision

16x9

En række pensionskassers ejendomsselskab stillede en garanti uden beløbsgrænse, da DR valgte at afholde Eurovision i København frem for i Herning. Ifølge MetroXpress siger DR nu, at garantien var en af de afgørende grunde til at valget faldt på at afholde det store show på Refshaleøen.

Men da budgetterne for showet for alvor skred i foråret løb det pensionsejede ejendomsselskab Reda fra garantiaftalen med DR. Grunden var, ifølge Reda-direktør, Christan Herskind, at DR havde budt garantiaftalen ved ikke at give statusrapporter og holde månedlige møder.

Hvis man stiller en garanti, så må man leve op til den
I stedet er regningen nu endt hos Wonderful Copenhagen og hos Region Hovedstaden, hvor flere nu stiller sig uforstående over for at regningen nu skal betales af skatteyderne.

- Når man har indgået en garanti, så må man leve op til den. Det er et juridisk papir, som ikke bare kan rives i stykker, siger Kenneth Kristensen Berth fra Dansk Folkeparti.

Han vil nu kræve at mulighederne for retslige skridt bliver undersøgt.

- Vi må finde ud af, om Reda kan gøres juridisk ansvarlige på bagkant, siger han til tv2.dk og tilføjer:

- Fra starten af var det en tåbelig aftale, og Reda har så udnyttet at DR var under tidspres for at få showet op at stå, så der var ikke tid til at tage den juridiske tvist på det tidspunkt.

Hvem fik noget ud af det?
Også Tormod Olsen fra Enhedslisten stiller sig uforstående over for at regningen er endt hos Region Hovedstaden.

- Det er for dårligt, at regningen nu er endt hos skatteyderne, i stedet for hos dem, der rent faktisk har fået noget ud af det her. Reda fik kickstartet Refshaleøen, og derfor burde det ikke være regionsmidler, som skal betale for gildet, siger han til tv2.dk og tilføjer:

- Hverken DR eller Reda vil tage ansvar, så tvisten om, hvem der skal betale må afgøres ved en voldgiftssag.