Nyheder

Red Bull sagsøgt for IKKE at give vinger

Red Bull gi'r vinger... 

Sådan lyder det blandt andet i den reklame, der har kørt for energidrik-koncernen Red Bull på dansk tv de senere år. 

Men det passer ikke. Det ved de fleste nok godt, men en amerikaner har følt sig så snydt, at han nu har pudset en advokat på mastodonten bag energidrikken. 

Det skyldes, at han ikke som forventet fik vinger af at indtage energidrikken. Det har fået ham til at kalde Red Bulls markedsføring for både 'misledende' og 'bedragerisk'. Det skriver Huffington Post

Red Bull har allerede nu indvilget i et forlig, selvom der ikke er faldet dom i sagen. Således vil producenten af de koffeinrige drikke udbetale 13 millioner dollars, cirka 76 millioner kroner, til deling, til de kunder, der eventuelt føler sig snydt. Og det på trods af, at energidrikproducenten nægter at have gjort noget forkert. 

Firmaet vælger derfor nu at udbetale 10 dollars, knap 60 kroner, eller Red Bull-produkter for 15 dollars, cirka 88 kroner, til forbrugere, der føler sig snydt. Kvittering eller lignende er ikke nødvendigt for at få del i erstatningen. For at få del i erstatningen, skal du have købt minimum ét Red Bull-produkt mellem den 1. januar 2002 og den 3. oktober 2014.

Man kan dog kun skrive sig på listen, hvis man har købt produktet i USA. 

Du kan se Red Bull-reklamen i videoen øverst i artiklen.