Forældre i krig: Sarahs mor frygter, at far stikker af med hende

Du kan se 'Stop nu krigen, mor og far' pĂĄ TV 2 Play.

Poul Nielsen vil gerne have sine to døtre, 9-årige Sarah og 11-årige Simone, med på sommerferie til Mallorca.

Planerne bliver dog udfordret, da pigernes mor, Susanne Lapirtis, ikke vil skrive under på en ansøgning om et pas til den yngste.

Forældrene blev skilt for fem ĂĄr siden, og siden er deres kommunikation og samarbejde gĂĄet i hĂĄrknude. De kan ikke være i samme rum og har flere gange været i Statsforvaltningen for at afgøre konflikter om samvær.

Familien deltager nu i dokumentarserien 'Stop nu krigen, mor og far', hvor de gør et sidste forsøg på at løse de mange konflikter.

- Min mor gider ikke skriver under, fordi hun ikke vil have, at jeg skal på ferie med min far. Det er rigtig irriterende, for jeg elsker at flyve, og jeg vil rigtig gerne til Mallorca i sommerferien, og der er man jo nødt til at flyve, siger Sarah.

Kommune overvejer tvangsfjernelse

Både hun og søsteren er dybt involveret i forældrenes konflikt, og det påvirker dem i sådan en grad, at kommunen overvejer at tvangsfjerne dem, hvis ikke forældrene begynder at samarbejde.

- Hun (moren, red.) er bange for, at min far tager et sted hen og bliver der sammen med os, siger Simone, der er træt af de evindelige skænderier.

- De tror ogsĂĄ, at de ikke har gjort noget forkert, og at den anden har gjort det forkert. Jeg ved jo godt, at de begge to har gjort noget forkert, siger hun.

I programmet deltager hele familien i terapi. Her forsøger de endnu en gang at blive enige om, hvorvidt pigerne må rejse på ferie med deres far.

- Jeg stoler ikke nok pĂĄ, at du overholder de aftaler, vi laver omkring samvær i udlandet, sĂĄ jeg er nødt til at have en garanti for, at du kommer tilbage med pigerne som aftalt, siger Susanne Lapirtis.

- Er du i udlandet og vælger at blive i udlandet, så kan jeg jo ikke gøre noget, siger hun.

Du kan se andet program i dokumentarserien på TV 2 klokken 20.50 eller på TV 2 Play. Efterfølgende er der livedebat her på tv2.dk.

Stop nu krigen, mor og far

TV 2 stiller endnu en gang skarpt på de skilsmissebørn, der bliver fanget i en krigszone mellem mor og far og undersøger, om der er en vej ud af en årelang og opslidende konflikt.

I tre dokumentarprogrammer følger TV 2 tre familier, hvis konflikt efter en skilsmisse er så eskalerende, at de risikerer, at myndighederne fjerner børnene. TV 2 tilknytter to af landets førende familieterapeuter i et sidste forsøg på forsoning.

Programmerne sendes 1., 8. og 15. oktober klokken 20.50 pĂĄ TV 2 og pĂĄ TV 2 Play.

Deltag i debatten

TV 2 sætter fokus på skilsmisser i en ny dokumentarserie. "Stop nu krigen, mor og far" skildrer, når skilsmisser ender i eskalerende konflikter.

Du kan deltage i debatten pĂĄ Facebook og Twitter med hashtagget #StopNuKrigen.

Du kan se andet program i serien pĂĄ TV 2 kl. 20.50 eller allerede nu pĂĄ TV 2 Play. Kl. 21.50 er der livedebat her pĂĄ tv2.dk.