Kommunerne sparer: Ældre skal spise ugegammel mad

Ugegamle ægge- og leverpostejmadder. Det er realiteten for de ældre i flere kommuner, fordi hjemmehjælperne ikke længere skal bruge tid på at smøre frokost hos de ældre. Det skriver Jyllands-Posten søndag.

I Faaborg-Midtfyn Kommune har politikerne således netop valgt at spare 2 mio. kr. ved at omlægge, hvad hjemmehjælperne skal bruge tid på hos de ældre. Ved årsskiftet får de ældre i stedet for frisksmurte rugbrødsmadder således leveret syv vakuumpakkede madpakker – den sidste madpakke kan være produceret op til ni dage tidligere.

I Nyborg og Esbjerg har man allerede indført de vakuumpakkede madpakker.

Socialminister Manu Sareen (R) tager ifølge Jyllands-Posten afstand fra kommunernes nye måde at spare penge på. Det sker med henvisning til, at kommunerne har fået 1 mia. kr. årligt - den såkaldte ældremilliard - til at forbedre de ældres forhold.

I flere kommuner får de ældre allerede leveres deres aftensmad til en uge ad gangen, og Ældresagen frygter nu, at også vakuumpakkede frokostretter vil sprede sig til resten af landet.

Synes du, det er rimeligt, at ældre bliver spist af med ugegammelt smørrebrød? Deltag i debatte på vores Facebook-side