Mette: Vores børn er havnet i en krigszone

Se 'Stop nu krigen, mor og far' på TV 2 Play - første afsnit er gratis.

9-årige Frederik går væk, når han kusine ser 'Kaj og Andrea'. Det bringer barndomsminder frem, og dem kan han ikke lide at tænke på.

Det fortæller han i dokumentarprogrammet 'Stop nu krigen, mor og far', som onsdag har premiere på TV 2.

Her giver hans forældre, Mette Borum og Kristian Knudsen, et indblik i en skilsmisse, der er gået i hårdknude. I fire år har forældrene bekriget hinanden, og Frederik og hans bror Kristoffer står tilbage som taberne.

- De er kommet i en frygtelig sorg. I og med vi ikke magtede det, så er de blevet ofrene i det her. Der har kun været to tabere, og det er vores to drenge. De er havnet midt i krigszonen, og det kan vi kun takke os selv for. Det har været så hårdt for dem, det er frygteligt, siger Mette Borum.

Formåede ikke at hjælpe

Selv om forældrene godt har kunne se, at deres børn ikke havde det godt, formåede de ikke at hjælpe dem. Sagen har også været forbi Statsforvaltningen, men en afgørelse herfra har ikke hjulpet kommunikationen på vej.

- Vi snakkede slet ikke i perioder. Fordi det var så svært, var det nemmere bare at sige ingenting. Når vi talte sammen, var det meget dårlig kommunikation. Det var strengt og rigtig, rigtig hårdt. Jeg tror ikke, der var nogen af os, der ønskede det, det var bare sådan. Selv om vi begge to er rimelig fornuftigt skruet sammen, så havde vi bare ikke værktøjer til at overskue det her, siger Kristian Knudsen.

Familien søgte flere gange hjælp forskellige steder, men uden succes.

- Stille og roligt slukkede lamperne bare for os, og vi havde ikke flere tråde at trække i. Vi var desperate til sidst. Vi kunne godt se, at vores børn var kede af det, men vi formåede ikke at hjælpe dem.

Du kan se 'Stop nu krigen, mor og far' på TV 2 Play.

Deltag i debatten

TV 2 sætter fokus på skilsmisser i en ny dokumentarserie. "Stop nu krigen, mor og far" skildrer, når skilsmisser ender i eskalerende konflikter.

Du kan deltage i debatten på Facebook og Twitter med hashtagget #StopNuKrigen.

Du kan se andet program i serien på TV 2 kl. 20.50 eller allerede nu på TV 2 Play. Kl. 21.50 er der livedebat her på tv2.dk.

Stop nu krigen, mor og far

TV 2 stiller endnu en gang skarpt på de skilsmissebørn, der bliver fanget i en krigszone mellem mor og far og undersøger, om der er en vej ud af en årelang og opslidende konflikt.

I tre dokumentarprogrammer følger TV 2 tre familier, hvis konflikt efter en skilsmisse er så eskalerende, at de risikerer, at myndighederne fjerner børnene. TV 2 tilknytter to af landets førende familieterapeuter i et sidste forsøg på forsoning.

Programmerne sendes 1., 8. og 15. oktober klokken 20.50 på TV 2 og på TV 2 Play.