Forældre i krig: Vi mangler hjælp

Se 'Stop nu krigen, mor og far' på TV 2 Play - første afsnit er gratis. Skilsmissefamilier har brug for hjælp til at håndtere de konflikter, der opst

Se 'Stop nu krigen, mor og far' på TV 2 Play - første afsnit er gratis.

Skilsmissefamilier har brug for hjælp til at håndtere de konflikter, der opstår, når en familie går i opløsning. 

Det mener Mette Borum og Kristian Knudsen, der onsdag lægger deres konfliktfyldte skilsmisse til åbent skue i dokumentaren 'Stop nu krigen, mor og far'. Et synspunkt, som også Enhedslisten deler.

I fire år har forældrene kæmpet om børnene på otte og ni år, som begge er stærkt påvirket af konflikten.

- Vi har siddet i Statsforvaltningen 100 gange, vi har siddet ved advokater, vi har siddet ved dommere, og vi har siddet ved retsmægling. De trækker en eller anden afgørelse ned over os, og så er det op til os, hvordan vi skal formidle det til  børnene, og der er altid en, der er taber. Det giver bare noget krig. Der er ikke nogen, der hjælper, og der er ikke nogen, der ser det hele billede, siger Mette Borum.

Systemet fungerer ikke
To år efter skilsmissen underretter drengenes skole kommunen. Skolen skriver, at børnene skal have hjælp nu.

- Frederik vil begå selvmord og ved, hvordan man gør det, når der alligevel ikke er nogen, der vil lytte til ham, lyder det i indberetningen.

Familien søger hjælp i Statsforvaltningen, som fem måneder senere træffer en afgørelse, men det hjælper ikke på de mange konflikter.

- Jeg tror helt ind til benet på et retssamfund, men på det her punkt, der må jeg sige, at det fungerer ikke, siger Kristian Knudsen.

Statsforvaltningen har besluttet, at han skal se sine børn hver anden weekend. Han vil gerne have mere samvær med dem, men tør ikke gør noget.

- Skrækscenariet er, at jeg slet ikke ser dem, at de annullerer mit samvær. Jeg føler, at det kun er den ene part, der bliver hørt, og jo mere ballade der bliver lavet, jo mere trækker man børnene til en af forældrene. Jeg tør ikke kontakte dem eller gøre noget, for jeg er bange for, de annullerer mit samvær, siger han.

Du kan se 'Stop nu krigen, mor og far'  på TV 2 Play

TV 2 sætter fokus på skilsmisser i en ny dokumentarserie. "Stop nu krigen, mor og far" skildrer, når skilsmisser ender i eskalerende konflikter.

Du kan deltage i debatten på Facebook og Twitter med hashtagget #StopNuKrigen.

Du kan se andet program i serien på TV 2 kl. 20.50 eller allerede nu på TV 2 Play. Kl. 21.50 er der livedebat her på tv2.dk.

TV 2 stiller endnu en gang skarpt på de skilsmissebørn, der bliver fanget i en krigszone mellem mor og far og undersøger, om der er en vej ud af en årelang og opslidende konflikt.

I tre dokumentarprogrammer følger TV 2 tre familier, hvis konflikt efter en skilsmisse er så eskalerende, at de risikerer, at myndighederne fjerner børnene. TV 2 tilknytter to af landets førende familieterapeuter i et sidste forsøg på forsoning.

Programmerne sendes 1., 8. og 15. oktober klokken 20.50 på TV 2 og på TV 2 Play.