Magasin: Derfor trækker vi historie tilbage efter ’uheldig’ tissemandskommentar

Magasinet Vores Børn har i dag trukket en historie tilbage, efter at den skabte en voldsom debat på Facebook. Redaktør på bladet Louise Sonne har skr

Magasinet Vores Børn har i dag trukket en historie tilbage, efter at den skabte en voldsom debat på Facebook.

Redaktør på bladet Louise Sonne har skrevet følgende kommentar i bladet om en leg, hun leger med sin søn.

”Villads og jeg skraldgriner, når vi leger ’Ormen og Solsorten’ - hvor min hånd er en sulten solsort, der kommer flyvende og forveksler hans bette tissemand med en lækker, lille regnorm. Haps!”

Bladchef Marianne Gram fortæller til TV 2 NEWS, at de mange voldsomme reaktioner på Facebook fik magasinet til at trække historien tilbage:

- Der er ikke nogen tvivl om, at vi tager afstand fra pædofili og overgreb mod børn. Og jeg ved at den redaktør, der har været ude med artiklen er utrolig ked af, at det kunne misforstås, og det må vi sige, at det har det kunne, og det er selvfølgelig også én af grundene til, at vi trækker historien tilbage, fortæller Marianne Gram til TV 2 News.

Hetz mod journalist
Hun fortæller, at magasinet blev ramt af en såkaldt storm på Facebook – en såkaldt ”shit-storm” af dårlige kommentarer. Derfor valgte de af hensyn til redaktøren bag historien, at trække den tilbage.

- Vi fik nogle meget voldsomme reaktioner, som også gik meget tæt på redaktøren bag historien, om at hun skulle fyres, og at hun var pædofil. Der var sågar nogle, der havde linket til hendes Facebook-profil, så det går jo selvfølgelig meget tæt på hende, og det er selvfølgelig også én af grundene til, at vi valgte at trække historien tilbage, siger Marianne Gram og fortsætter.

- Man må konstatere, at når skidtet rammer, så kan det blive læst på mange måder. Vi havde ikke i vores vildeste fantasi forstillet os, at det kunne komme ud på den her måde, og Louise der skrev det, havde slet ikke tænkt i de her baner, og derfor må man sige, at det kan åbenbart misforstås, også må vi bare sige, at det er kørt for langt ud, og hetzen mod hende er for voldsom simpelthen.

Snublede ind i krops-debat
I første omgang sendte bladet historien ud med teksten; ’er vi kropsforskrækkede’. Ifølge Marianne Gram, vil bladet rigtig gerne have en debat om, hvor grænserne går for leg med børn.

- Vi synes, at det handlede om, at vi var blevet for bornerte og for kropsfikserede, og derfor har vi lagt historien på. Det er en diskussion, som vi rigtig gerne vil tage, men vi er snublet ind i den her debat. Man har kunne misforstå det, og det er ærgerligt, siger hun.

Bladchefen understreger samtidig, at det er et meget følelsesladet emne, fordi det handler om børn, og derfor kan det blive en svær debat.

- Da vi var yngre, der kunne vi rende rundt med røven bar, og det var der ikke nogen der pep over. Der er klimaet og tonen en helt anden i dag, og der må man jo også til en hvis grænse acceptere, og i hvert fald nogle gange tage konsekvensen af. Sådan er det. Der bliver læst nogle ting ind i noget, som der måske ikke har været intentionen for starten af, siger Marianne Gram.