Byret om skuddrama: Det drejer sig om kærligheden til et barn

Det var en skilsmissesag om retten til samvær med et barn, som tirsdag formiddag førte til et skuddrama i byretten i København.

Det var en skilsmissesag om retten til samvær med et barn, som tirsdag formiddag førte til et skuddrama i byretten i København. To mænd blev skudt, hvoraf den ene blev dræbt på stedet, mens den anden fortsat er i livsfare.

Det bekræfter retspræsident Søren Axelsen overfor tv2.dk.

- Det drejer sig om kærligheden til et barn, det gør det ekstra forfærdeligt, siger Søren Axelsen.

Han tilføjer, at der blev skudt i et retslokale og at det var en professionel i retten, samt et familiemedlem i skilsmissesagen, som blev ramt.

Flere kilder oplyser til tv2.dk, at den professionelle var advokat for faren i sagen, og at det er denne advokat, der er afgået ved døden. Faren er det andet offer, men stadig i live.

Det omtalt barn og moderen var ikke til stede i retten. Hun havde givet en fuldmagt til sin far, som i stedet var til stede. Ifølge tv2.dk's oplysninger var det denne mand - barnets morfar - der er affyrede skud i retslokalet.

Manden havde våbnet i sin taske og taget våbnet frem.

Tasken med det oversavede jagtgevær
Tasken med det oversavede jagtgevær Foto: Elisabeth Bedsted

Der er ingen trussel mod retten eller retssystemet, oplyser retspræsident Søren Axelsen.

Københavns Politi holder Hestemøllestræde afspærret til ud på eftermiddagen. De afholder en pressebriefing tirsdag klokken 16.00.

Tasken med det oversavede jagtgevær
Tasken med det oversavede jagtgevær Foto: Elisabeth Bedsted