Nyheder

Her bliver det for meget for Falktoft: Afbryder Knudsen

Du kan se Presselogen, når du vil på TV 2 PLAY

Det gik hedt for sig i dagens udgave af Presselogen, hvor medlemmerne diskuterede Danmarks Radios spareplan. Her blev de bedt om at tage stilling til, om hvorvidt Bamse, nyheder eller sporten skulle spares væk.

Sparerunden betyder, at DRs underholdningsorkester bliver sparet væk, mens den omdiskuterede ungdomskanal DR 3 får lov til at blive – især Berlingskes chefredaktør, Lisbeth Knudsen, har igennem længere tid stillet sig kritisk overfor ungdomskanalerne i DR og især DR 3.

- De unge er ikke på DR 3 i særligt stort omfang og kanalen har ramt en noget ældre målgruppe end man havde håbet på, fordi de unge går andre steder hen.

- Hvorfor ikke forsøge at få de unge over på DR 2 og DR K og for den sags skyld også DR 1 gerne. Målet må være at få de unge ud på de store kanaler i Danmarks Radio i stedet for at give dem deres egen, hvor man viser en masse udenlandske udsendelser.

Sidste bemærkning blev dog for meget for Peter Falktoft, der har produceret flere dansksprogede programmer til netop DR 3.

- Lad os lige prøve at stoppe op et øjeblik i forhold til, det her med de udenlandske udsendelser. Det er meget pudsigt, at det altid er det udenlandske tv på DR 3, der bliver kritiseret – der er jo ikke nogen, der snakker om, at man skal spare Barnaby væk fra DR 1.

- Det er et klassisk eksempel på, at historien gang på gang gentager sig. Lisbeth Knudsens generations svarer til den generation, der ville lukke Jørgen de Mylius for 50 år siden. Det er så kedeligt!

Du kan se Presselogen, når du vil på TV 2 PLAY

Herunder et screendump af det øjeblik, hvor det bliver for meget for Peter Falktoft.