Nyheder

Sådan bor metroarbejdere: Det minder om en fængselscelle

Op mod 200 portugisiske håndværkere, som arbejder på den københavnske Metro, er indlogeret under kummerlige forhold i en nedlagt kontorbygning på en giftgrund i et industrikvarter i Rødovre.

Mandag var Jesper Braarud Larsen, der er journalist på Rødovre Lokal Nyt, på besøg i bygningen. Og han fik sig noget af en overraskelse.

- Det mindede mest af alt om en fængselscelle, hvor der så bor tre mand i hvert rum. Der er hverken stole eller borde. Bordene bygger de selv af papkasser, siger han og tilføjer:

- Der er ingen køleskabe. Det, de nok mener, er et køkken, er reelt set kun to kogeplader og nogle afrevne køkkenlåger. De er rigtig mange mennesker om at dele et enkelt bad. Der er meget få toiletter.

Minister: Burde ikke kunne ske

Transportminister Magnus Heunicke (S) kalder det for kummerligt og mener, at det aldrig burde kunne ske i Danmark.

- Jeg er meget skuffet og meget forundret over, at det her skal jeg høre gennem pressen, siger han.

Transportministeren har onsdag klokken ni indkaldt Metroselskabet til et møde, hvor han forventer en grundig redegørelse for sagen.

- De her mennesker skal have et ordentligt sted at være og bo. Det her selskab (underleverandør, red.) skal vi have undersøgt til bunds. Hvad er det for nogle underleverandører, vi bruger. Og er det her noget, som er generelt for andre underleverandører.