Nyheder

Fik bøde på 1500 kr: Derfor kaldte jeg Mette Frederiksen en skodsæk

Ordvalget på de sociale medier kan være hårdt, når følelserne får frit spil og modtagerne er langt væk.

28-årige Nicki Wickelgren har lige fået en bøde for sine ytringer på Facebook. 1500 kroner skal han betale, fordi han skrev om beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), at hun er "en skodsæk".

Det var udsigten til at miste 6000 kroner om måneden, der i december måned fik Nicki Wickelgren til at skrive en kommentar på Mette Frederiksens Facebook-side.

Nickis kommentar begyndte sådan her:

”Du splitter min familie!! JEG SPLITTER DIN!! Og slutter med ordene: SKOD SÆK!!! Må din røv klø og dine arme være for korte!!!!!!”

Det var begyndelsen af beskeden, der fik ministerens folk til at anmelde Nicki Wickelgren for trusler mod ministeren og hendes familie. Men det er skældsordene i slutningen, som han har fået bøde for.

- Havde det været på gaden, havde jeg nok bare vendt ryggen til og grint af hende. Jeg tror, at mange mennesker har lidt bredere skuldre bag en skærm, end de har i den virkelige verden, siger Nicki Wickelgren til TV 2.

Netop de brede skuldre bag computerskærmen er et stigende problem. Ikke kun for Mette Frederiksen.

Socialdemokraternes retsordfører Trine Bramsen har også været mål for de voldsomme ytringer på de sociale meder.

- Jeg er blevet kaldt for møgso og alt mulig andet. Det kan simpelthen ikke være rigtigt. Derfor synes jeg, at det er fint, at der bliver statueret et eksempel i det her tilfælde, siger Trine Bramsen.

S-politikeren opfordrer derfor sine kolleger til at anmelde tilsviningerne, når de oplever dem.

Jacob Mchangama er jurist med speciale i ytringsfrihed. Han advarer mod at slå hårdt ned på enkelte kommentarer på nettet.

- Ministre og politiske partier må tåle mere i den offentlige debat end politibetjente eksempelvis. Hvis alle der skriver sådan nogle kommentarer på ministres Facebook-sider skal dømmes, så kan politiet få meget travlt, siger han til TV 2.

Nicki Wickelgren har nu lagt bøden i skuffen. Han betaler den ikke, men han ked af, hvis Mette Frederiksen har følt sig truet på grund af ham.

- Det var ikke sådan, det skulle forstås. Jeg har skrevet det i vrede og frustration over reformen. I mit hoved har jeg bare været for hurtig til at skrive, siger han.

Fornærmelser kan i grove tilfælde give helt op til et halvt års fængsel.