Nyheder

Tricktyveri: Kvinde blev lænset for 180.000 kr.

Du kan se Station 2 Efterlyst i aften klokken 20:50 på TV 2 og TV 2 PLAY

To gerningsmænd aflurede pinkoden til nordjysk kvindes dankort og misbrugte det efterfølgende for 180.000 kr.

Da en kvinde fra Dronninglund i Nordjylland d. 26. juni i år var ude og handle, lykkedes det to tricktyve at aflure hendes pinkode.

-Jeg lagde godt mærke til, at de kredsede rundt om mig. Men jeg havde ikke tænkt, at det kunne have noget med mig at gøre, siger Linda, der ikke ønsker at få sit efternavn ud.

Men det var ikke tilfældigt, at de to tricktyve – en kvinde og en mand – kredsede rundt om Linda.

Efter at have afluret hendes pinkode, følger de efter hende ud på parkeringspladsen. Da Linda har lagt sin taske i bilen og kort går tilbage til butikken, låser hun bilen med et tryk på sin bilnøgle. Men med en såkaldt biljammer forhindrer tyvene signalet fra Lindas bilnøgle i at nå frem til låsen. 

-Forurettede har låst bilen - tror hun - og så sidder der en eller anden med en jammer, og så er bilen altså ikke låst alligevel, og så kan man tilegne sig det kort, der ligge inde i bilen, siger Ulrik Eriksen, landbetjent i Dronninglund.

Da der ikke var tegn på indbrud i hverken bil eller taske, opdager Linda først et døgn efter, at hendes dankort er væk. Til sin store overraskelse ser hun på sin netbank, at tyvene har stjålet 180.000 kr. fra hendes kort.

I aften i Station 2 Efterlyst kan du se mere om sagen og høre om hvordan overvågningsvideoen fra butikken har ledt politiet på sporet af de to gerningsmænd,. Politiet mener, at de to tricktyve har stjålet mere end 500.000 kr. på den måde. 

D. 4. juli pågreb politiet den mandlige del af tyveparret. Nordjyllands Politi beder nu borgerne om hjælp til at finde frem til kvinden. Politiet kan kontaktes på 96301448

Du kan se Station 2 Efterlyst i aften klokken 20:50 på TV 2 og TV 2 PLAY