USA: Henrettelses-video er ægte

Det Hvide Hus bekræfter onsdag, at den offentliggjorte video af den amerikanske journalist Steven Sotloff er ægte. 

Videoen af Sotloff blev offentliggjort af Islamisk Stat tirsdag. Den kommer i kølvandet på en anden video fra selvsamme Islamisk Stat, der halshuggede den ligeledes amerikanske journalist James Foley. 

- Mordet på den amerikanske journalist Steven Sotloff er forfærdeligt, men IS begår hundredevis af mord hver eneste dag. De bliver bare ikke dokumenteret på film. Det siger udenrigsminister Martin Lidegaard onsdag til TV 2 NEWS. 

Martin Lidegaard (R) kalder IS' handlinger 'afskyelige' og har svært ved at finde ord for de grusomheder, de hver dag begår. 

En Islamisk Stat-kriger advarer i videoen USA's præsident Obama mod at fortsætte luftangrebene mod Islamisk Stat. Hvis ikke luftangrebene ophører, vil Islamisk Stat fortsætte med at halshugge flere vesterlændinge.

Martin Lidegaard mener på trods af truslen om flere drab, at den militære indsats skal øges. Han gør det dog klart, at en militær indsats kun er en del af en løsning. For at få IS udryddet skal der en politisk løsning til: 

- Sunnierne i Irak har følt sig trynet, og derfor støtter så mange Islamisk Stat. Derfor skal den nye regering, der skal dannes i Irak, både tælle shiamuslimer, sunnimuslimer og kurdere, siger Lidegaard til TV 2 NEWS. 

- Vi er nødt til at fjerne den politiske opbakning til IS, slutter Lidegaard.  

Steven Sotloff stammer fra Miami-området i Florida og har tidligere arbejdet for blandt andet TIME magazine og Foreign Policy.

Sotloff forsvandt i Aleppo i Syrien i august 2013. Han blev 31 år. 

I videoen øverst kan du se udenrigsminister Martin Lidegaard fortælle yderligere om, hvordan IS skal stoppes i Irak og Syrien.