USA frygter: Er det tredje gidsel allerede dræbt?

USA frygter, at IS-gidslet, David Haines allerede er blevet dræbt. Det skriver Wall Street Journal. Mens amerikanske myndigheder arbejder på at verificere den video, der angiveligt viser drabet på gidslet Steven Sotloff, så går frygten nu på, at et tredje gidsel er blevet slået ihjel.

Avisen har talt med en leder i den amerikanske regering, der mener at vide, at Steven Sotloff blev slået ihjel umiddelbart efter, at David Foley blev dræbt - og altså ikke med 14 dages mellemrum, som der er mellem videoer. Begge videoer er nu offentliggjort på internettet - hvor de to gidsler bliver halshugget. IS skulle ifølge mediet have tilbageholdt videoen af Steven Sotloff for at styrke effekten af videoen.

Og derfor tror disse unavngivne personer ifølge Wall Street Journal, at David Haines i samme sekvens er blevet dræbt, og den video blot ikke er blevet offentliggjort endnu. 

David Haines bliver vist i den seneste video, hvor han sidder på knæ i en orange dragt.

USA arbejder nu på at få verificeret videoen, der angiveligt viser drabet på Steven Sotloff. Og hvis det den er ægte, så vil amerikanerne fordømme den brutale handling.

- Det er klart, at det at nedkæmpe IS er et mål ikke bare for USA, men for mange andre lande verden over, siger talskvinden Jen Psaki fra USA's State Department ifølge Wall Street Journal.

- Vi vil gøre det så hurtigt som muligt, men vi er ikke naive i tilgangen til deres styrke, omkring deres stigende støtter, og omkring deres handlinger rundt om i verden.

David Haines er i følge Washinghton Post nødhjælpsarbejder og blev taget som gidsel i marts 2013. 

Drabet på freelancejournalisten, James Foley, blev offentliggjort d. 20. august.

Barack Obama har senest reageret ved at sende 350 soldater flere til Bagdad.

Få overblikket over, hvor der er kampe i Irak, og hvilke territorier som IS kæmper for at overtage. 

Islamisk Stat

Den sunnimuslimske oprørsgruppe Islamisk Stat har skiftet navn flere gange siden grundlæggelsen.

I dag kaldes den i flæng ISIS, ISIL eller noget helt tredje. På TV 2 kaldes gruppen 'Islamisk Stat' eller IS.

Al-Qaeda har erklæret, at gruppen ikke er en del af al-Qaeda, der beskylder gruppen for at bruge for meget vold og for at være "frafalden" eller "hedninge".

  • Gruppen ledes af Abu Bakr al-Baghdadi.
  • ISIL står for "Islamisk Stat i Irak og Levanten". Levanten er et løst defineret geografisk område, der omfatter dele af Irak, Syrien, Libanon, Israel og de besatte palæstinensiske områder.
  • ISIS står for "Islamisk Stat i Irak og Syrien". Det er de to områder, hvor gruppen i dag kæmper en militær kamp for at opnå sine mål.
  • Efter udråbelsen af et islamisk kalifat i det nordvestlige Irak og dele af Syrien har bevægelsen ved nogle lejligheder blot kaldt sig IS.