Nyheder

Amerikansk ambassadør: 'Priden er et fantastisk initiativ'

Den amerikanske ambassadør i Danmark, Rufus Gifford, deltager sammen med resten af den amerikanske ambassade lørdag ved Copenhagen Pride. 

Med god grund. Meget arbejde skal stadig gøres, hvis bøsser, lesbiske, transkønnede og andre minoriteter skal have de samme rettigheder over alt i verden. 

- Det her er min første 'Pride' i Europa. Jeg har været med til mange i USA før, men det her et fantastisk initiativ, siger Rufus Gifford. 

Han fortæller til tv2.dk, at vi i USA og Danmark er kommet rigtig langt med at fremme homoseksuelles rettigheder. Men andre steder i verden ser det langt fra lige så godt ud, mener den amerikanske ambassadør. 

- Der er lang vej endnu. I Rusland, Uganda og Iran er der rigtig lang vej igen, siger Rufus Gifford med henvisning til den diskrimination, homoseksuelle i disse lande bliver udsat for.

Han håber, at den amerikanske ambassade bliver godt modtaget, og afviser samtidig  at deltagelsen har noget som helst at gøre med, at ambassadøren selv er homoseksuel.   

- Det er første gang, vi deltager. Vi vil bare gerne fejre det med alle de glade mennesker langs paradens rute. Det her er en festdag, slutter Rufus Gifford. 

Priden i punkter

- Copenhagen Pride er blevet afholdt hvert år siden 1996.

- Arrangørerne bag Copenhagen Pride forventer op mod 150.000 deltagere i 2014. Dette er ny rekord.

- Cirka 30 procent af deltagerne kommer fra udlandet

- Mangfoldighedsfesten har sit centrum på Pride Square på Rådhuspladsen i det indre København. 

- Copenhagen Pride er mere end bare paradeoptoget. Arrangementet strækker sig i 2014 over fem dage med start onsdag den 27. august og afslutning den 31. august.