Nyheder

Joe & the Juice-sagen: - En uskik at tale privat i det offentlige rum

Hvor intime og private detaljer om andres privatliv skal vi acceptere at blive udsat for i det offentlige rum? Sådan lyder det underliggende spørgsmål i en debat, der har raset på de sociale medier de seneste par dage.

Det hele kommer efter, at en mor på Facebook klagede over personalet hos juice-baren Joe & the Juice. Kvinden var blandt andet fortørnet over hvordan de ansatte unge mænd på juice-baren omtalte de kvindelige kunder.

Meningerne har været mange, men Henrik Walbom, der underviser i takt og tone, kalder det er en direkte uskik.

 - Man sidder ikke, og taler i en bus, eller et tog, eller i et offentligt rum i sin telefon. Det er til korte beskeder. Ikke andet. Det skal man ikke involvere medpassagererne i, siger Walbom og tilføjer:

 - Det er mangel på respekt. Og mangel på opdragelse.

Se hele indslaget om takt og tone i det offentlige rum i videoen øverst i artiklen.