Nyheder

Israels ambassadør ærgrer sig over aflyst demonstration

Israels ambassadør i Danmark, Barukh Binah, ærgrer sig over, at den demonstration for fred i Gaza, som han skulle have talt ved i dag i København, blev evakueret efter uroligheder. Det fortæller han til TV2 News her til aften.

Politiet valgte at evakuere demonstrationen, der var arrangeret af Frit Iran og Dansk Zionistforbund, da flere uromagere skabte tumult ved området omkring Christiansborgs Slotsplads, og politiet ikke længere kunne garantere for demonstranternes sikkerhed.

- Jeg var der, og jeg var villig til at tale for fred, siger Barukh Binah til TV2 News

Han ærgrer sig over, at maskede uromagere fik sat en stopper for demonstrationen.

- Deres opførsel var med et enkelt ord ret udansk. Jeg tror ikke, at de har forstået, hvad demokrati handler om.

Ifølge Københavns Politi blev der under dagens demonstrationer anholdt 25 personer, hvoraf en stor del var maskerede og kastede med kanonslag, oplyser vagtchef ved Københavns Politi, Henrik Møller Jakobsen, til Tv2.dk.