Nyheder

25 anholdt: Politi evakuerer jødisk demonstration i København

Fredag eftermiddag var der tumult ved flere demonstrationer i det centrale København, til fordel for både Palæstina og Israel. I alt er 25 personer blevet anholdt.

Politiet valgte at opløse en demonstration ved Christiansborgs Slotsplads, hvor Dansk Zionistforbund og Frit Iran afholdte demonstration for behovet for våbenhvile i Gaza mellem palæstinensere og israelere.

Her  forsøgte grupper af pro-palæstinensere at komme over til demonstrationen ved Christiansborgs Slotsplads. Politiet gik ind ved Gammel Strand og forhindrede i flere omgange de ophidsede demonstranter i at komme over til Christiansborgs Slotsplads. Ingen personer er kommet til skade ved episoden.

Det fortæller TV2s reporter Lennart Sten.

- Politiet evakuerede den pro-israelske demonstration. Politiet tilkaldte ekstra forstærkning, også besluttede politiet at evakuere hele demonstrationen, fortæller han.

Tidligere på eftermiddagen forsøgte grupper af pro-palæstinensere at komme over til demonstrationen ved Christiansborgs Slotsplads. Politiet gik ind ved Gammel Strand og forhindrede gruppen i at komme over til Christiansborgs Slotsplads. Det beretter TV2s reporter Sophie Bremer, som var på stedet tidligere på dagen.

I første omgang fik politiet ro på situationen ved at tilbageholde en stor gruppe. Københavns Politi bekræfter overfor tv2.dk, at man har tilbageholdt 50 personer til visitering, og Sophie Bremer fortæller, at flere er blevet taget med i politiets salatfade.

- Men uroen udbryder hurtigt igen, fordi der kommer nye aggressive grupper løbende mod politiet. Nogle bliver fanget, mens andre vender om og løber væk igen. Med tørklæder for ansigtet råber de "Fuck Israel" og Fuck USA", men en del turister er ved at forlade stedet. Der er en del mennesker, og det er også her, hvor man stiger af og på kanalrundfarten, beretter Sophie Bremer.

Ifølge Sophie Bremer lader det ikke til, at nogen er kommet til skade.

Samtidig blev der anholdt en række personer ved en pro-palæstinensisk demonstration ved Rådhuspladsen. Personerne var maskerede og kastede med kanonslag, oplyser vicepolitiinspektør Henrik Møller Jakobsen til Tv2.dk.

- De er anholdt på Rådhuspladsen, for at forhindre uro og balade, fortæller han.