Åbne grænser er ekstremisme

Danmark slog for et stykke tid siden en rigtig kedelig rekord. Vi er nummer to p√• listen over de mest indbrudsplagede lande i EU ‚Äď kun overg√•et af Gr√¶kenland. I weekenden blev s√• yderligere bekr√¶ftet, hvad de fleste af os nok har fornemmet: At √łsteurop√¶iske kriminelle tegner sig for en stor del af indbruddene. Rigspolitiet kan nu bekr√¶fte, at kriminelle fra √ėsteuropa tegner sig for mere end en fjerdedel ‚Äď helt n√łjagtigt 27,4 procent ‚Äď af alle overtr√¶delser af straffeloven og andre love. Det g√¶lder i sagens natur kun alle de forhold, som er blevet opklaret. Der en gr√•zone af uopklarede indbrud.

Siden 2006 er kurven g√•et stejlt i vejret. I 2006 blev 3760 √łsteurop√¶ere sigtet for overtr√¶delser af straffeloven. I 2013 var tallet 9632. I samme periode er antallet af √łsteurop√¶iske statsborgere i landets f√¶ngsler g√•et fra 146 til 350. Det er mere end en fordobling. Bag disse tal gemmer der sig mange personlige tragedier. Det handler om familier, der er kommet hjem til et ribbet hjem. Det handler om √¶ldre, der er blevet plyndret at tricktyve. Det handler om mennesker, der har f√•et stj√•let deres penge og personlige dokumenter af en smart langfingret lommetyv.

Der er en tendens til at bagatellisere indbrud. Men et indbrud er en alvorlig kr√¶nkelse af privatlivets fred. Det er et overgreb, som f√•r personlige konsekvenser og skaber utryghed hos mange. Det er ingen sp√łg. N√•r √łsteurop√¶erne s√• bliver id√łmt en f√¶ngselsstraf i et dansk f√¶ngsel, oplever de det ikke som en straf. Mest velkendt er eksemplet fra TV-programmet¬†Station 2 i for√•ret, hvor en rum√¶nsk kriminel √•benlyst betegnede det danske f√¶ngsel som et slags femstjernet hotel, hvorfra han endda var i stand til at sende et bel√łb svarende til en rum√¶nsk m√•nedsl√łn hjem til sin mor i Rum√¶nien. Skal det kaldes straf? Han burde v√¶re sendt hjem til afsoning.

Men langt vigtigere er det at forhindre, at de kriminelle overhovedet f√•r adgang til Danmark. Her handler det om kontrollen ved landets gr√¶nser. Vi skal have den visuelle kontrol ved gr√¶nserne genindf√łrt. Vi skal have gr√¶nsekontrollen tilbage. Det var et tema i valgkampen vil Europarlamentet, og Dansk Folkepartis modstandere h√•nede vores forslag om ‚ÄĚgr√¶nsebomme‚ÄĚ. I stedet vil de satse p√• det gr√¶nseoverskridende politisamarbejde,¬†Europol, og derfor argumenterer de for en oph√¶velse af det danske¬†retsforbehold.

I Dansk Folkeparti handler det derimod ikke om den ene eller anden l√łsning, men om begge dele: At vi gennem en parallelaftale kommer med i¬†Europol, uden at vi giver afkald p√• det danske¬†retsforbehold, og at vi naturligvis samtidig deltager i det gr√¶nseoverskridende politisamarbejde, som ikke kun Danmark, men ogs√• resten af EU har en klar fordel i, at Danmark er med i. Det betyder nemlig, at de √łvrige EU-lande ogs√• vil kunne tr√¶kke oplysninger fra danske registre og dermed have bedre muligheder for at opklare forbrydelser.

Gr√¶nsen st√•r piv√•ben i dag. Det er de kriminelles paradis. Uhindret kan de komme ind i landet uden at skulle frygte for kontroller. Det g√¶lder b√•de via veje, tog og fly. I dag beh√łver man end ikke s√¶tte farten ned, n√•r man krydser motorvejsovergangen ved Padborg, i de internationale tog foretages der sj√¶ldent kontrol, og i K√łbenhavns Lufthavn er politiet blevet halveret, samtidig med, at passagertallet er steget med 30 procent. Sidstn√¶vnte er i √łvrigt i strid med Schengen-aftalen, som forpligter Danmark til at kontrollere personer, der rejser ind og ud af landene i Schengen.

Dansk Folkeparti er ikke fokuseret p√• r√łd-hvide ‚ÄĚgr√¶nsebomme‚ÄĚ, s√•dan som vore modstandere p√•st√•r. Vi er heller ikke fortalere for ‚ÄĚbilk√łer helt ned til K√∂ln‚ÄĚ, s√•dan som¬†SFs¬†medlem af Europaparlamentet¬†Margrete Auken en gang p√•stod. Nej, vi √łnsker en professionel visuel kontrol af alle, der krydser gr√¶nsen, tr√¶nede √łjne som kan skelne skidt fra kanel og hive mist√¶nkelige personer til side for at unders√łge dem n√¶rmere. Det vil hverken p√•virke fremkommeligheden eller hastigheden ved gr√¶nsen i n√¶vnev√¶rdigt omfang.

Og det er en krav, der skal tages alvorligt. Det er ikke noget, vi glemmer i valgkampen. Tv√¶rtimod er det noget, vi vil bringe ind i forhandlingerne efter det kommende folketingsvalg. Danskerne deler vores bekymring. Det har flere unders√łgelser vist. Det samme g√łr mange af befolkningerne i EU, som ligeledes er d√łdtr√¶tte af de kriminelles h√¶rgen. Da Danmark indf√łrte den udvidede toldkontrol i 2011, var reaktionen fra EU hysterisk, og den officielle tyske reaktion n√¶sten aggressiv. Men den menige tysker ytrede stor forst√•else i avisernes kommentarspalter.

Grænsekontrol er udtryk for sund fornuft. Det er de åbne grænser, der er udtryk for ekstremisme

Pia Kjærsgaard

  • Hun er i dag værdiordfører i Dansk Folkeparti
  • Mangeårigt medlem af Folketinget – først af Fremskridtspartiet og siden Dansk Folkeparti, som hun sammen med Kristian Thulesen-Dahl, Poul Nødgaard og Ole Donner stiftede i 1995
  • Dansk Folkeparti var regeringens parlamentariske støtte under Fogh-regeringen
  • Pia Kjærsgaard overlod i 2012 formandsposten til Kristian Thulesen-Dahl.