Nyheder

Ulovlig arbejdskraft: Sådan er reglerne

Flere prominente virksomheder bryder loven ved at lade udenlandske studerende arbejde mere end de 15 timer om ugen, som deres arbejdstilladelse giver dem lov til.

Således har blandt andet Meyers Kantine A/S og Michelin-restauranten fået store bøder på henholdsvis – Meyers Kantine A/S topper listen med en samlet bøde for tre forhold på 250.000 kroner. Det viser en stribe af sager fra Københavns Politi, som tv2.dk har fået aktindsigt i.

Ifølge §9 i udlændingeloven kan udlændinge fra lande udenfor EU, der opholder sig i Danmark på grund af et studie, får arbejdstilladelse. Men det er ifølge loven kun tilladt at have en studerende ansat i 15 timer pr. uge.

- Arbejdstilladelsen gives til beskæftigelse ved deltidsarbejde i indtil 15 timer ugentligt og med ret til fuldtidsbeskæftigelse i sommermånederne juni, juli og august. Der skal søges særskilt herom.

Der gives som hovedregel en bøde på 10.000 kroner om måneden for hver af de måneder, som den studerende har arbejdet mere end 15 timer om ugen.