Nyheder

Slagter i retten: Jeg er uskyldig

Som tv2.dk har afsløret i dag, så har flere prominente virksomheder fået store bøder for at have ulovlig arbejdskraft.

En slagter ved Kultorvet i København har besluttet at tage kampen op i Københavns Byret, hvor han tidligere i dag var i retten for at forsvare sin sag.

Slagteren har ligesom blandt andet Meyers Kantiner A/S og Michelin-restauranten Kiin Kiin overtrådt loven ved at lade udenlandske studerende arbejde mere end deres arbejdstilladelse tillader.

Det har udløst en bøde på 190.000 kroner, fordi en udenlandsk studerende, der er på studieophold i Danmark, kun må arbejde 67,5 timer om måneden.

Erklærede sin uskyld

Slagteren fra Kultorvet, der også er kendt som Jens Slagter, brugte dagen i retten til at erklære sig uskyldig. Det fortæller TV2 Nyhedernes journalist, Yigal Jacob Znaty, der var i byretten for at følge sagen.

- Slagteren fortalte i retten, at han afskyr folk, som udnytter udenlandsk arbejdskraft, og han understregede, at han ikke havde haft nogen særlig økonomisk vinding ved at have netop den udenlandske studerende ansat, beretter Yigal Jacob Znaty.

- Anklageren lagde vægt på, at fordi det er en særlov, så gælder der intet om uforsættelighed. Dermed skulle slagterens forklaring om, at han ikke havde en chance for at vide, at den var gal, ikke holde vand.

Der falder dom i sagen på mandag

Opbakning på Facebook

Slagteren har tidligere bedt om opbakning på Facebook. Han skriver på Facebook:

- Jeg erklærer mig uskyldig i bevidst at have overtrådt udlændingeloven. Jeg føler mig bondefanget af anklagen, idet jeg har gjort mig umage med at gøre alt korrekt med hensyn til ansættelsen, som jeg gør med alle mine ansatte, skriver Jens Slager.

Skattevæsenet kendte til antallet af timer

Han påpeger, at den studerende gennem hele sin ansættelse har modtaget overenskomstmæssig løn, har betalt A-skat, ATP-bidrag, arbejdsmarkedsbidrag og har optjent feriepenge – men at han ikke vidste, at den studerende kun måtte arbejde 67,5 timer om måneden.

- Men skattevæsenet vidste det det – det står på hans lønseddel, at han nogle måneder har arbejdet 120 timer,” siger Jens Slagter.

Han understreger, at han ikke har haft en personlig vinding ved at have den udenlandsk studerende ansat, og at han har ”stor foragt for de arbejdsgivere som udnytter udenlandsk arbejdskraft.” 

- Jeg kan godt se, at det bliver svært. Jeg håber på en venlig dommer – jeg har kørt for stærkt på motorvejen og har ikke set skiltet, siger han til TV 2.