Nørrebro-bager begik attitude-forbrydelse – nu er butikken smadret

Skal man have smadret sin butik, fordi man har set skævt til et muslimsk hovedtørklæde? Ja, det skal man åbenbart, hvis man driver forrretning på Nørrebro. Her har butiksejer Kenneth Danielsen fra Munchs Bageri og Kaffebar fået smadret butiksruder, fordi en muslimsk kvinde, Louiza Friis Kadach, på Facebook har påstået, at hun hos bageren blev mødt med ”afvisende attitude” og en bemærkning om, at bageren betragtede tørklædet som provokerende, og derfor konkluderer hun, at bageriet er ”islamofobisk” – og så er det åbenbart også helt på sin plads at nikke en sagesløs mand en skalle efter lukketid.

Når magiske ord som ”racisme” eller ”islamofobi”  først er udtalt, så er selvtægt åbenbart helt på sin plads, og på Facebook spredes rygter som en steppebrand. Selv mener Louiza Friis Kadach, at islam for hende er en ”mangfoldig religion”. Kan det så konkluderes, at mangfoldigheden inkluderer hærværk og skaller, hvis man er uenig i et synspunkt eller en ”attitude”? Signalet til butiksejere på det mangfoldige Nørrebro er krystalklart: De må hellere finde det helt store smil frem, når det ser et hovedtørklæde. Ellers vil de efterfølgende få justeret deres ”attitude” med magt.

Ja, jeg finder også tørklædet provokerende, og jeg vil da have lov til at kritisere det som udansk. Det er min ret, og jeg vil blive ved med at kritisere et fænomen, som jeg anser som både udemokratisk og kvindeundertrykkende. Jeg siger det endda så åbenlyst, at man overhovedet ikke behøver analysere min ”attitude”. Men på Nørrebro kan et forkert blik på en person blive startskuddet til et orgie af vold. Det er uhyggeligt og grotesk.

Foreløbig har butiksejeren måttet lukket sin Facebook-side på grund af tsunami af hadefulde kommentarer og trusler, men han frygter også for sit levebrød og understreger, at han intet har imod muslimer eller arabere – hans kæreste er endda muslim. Men så langt er vi altså kommet. Så dybe er grøfterne blevet. At en enkeltstående hændelse bliver betragtet som et grønt lys for udøvelse af den mest modbydelige selvtægt, vidner om, at visse bydele og områder i Danmark ikke længere kan betragtes som sikre områder. Men jeg kan love, at jeg vil fortsætte med kritikken af tørklæder. Det ER nemlig hamrende provokerende. 

Pia Kjærsgaard

  • Hun er i dag værdiordfører i Dansk Folkeparti
  • Mangeårigt medlem af Folketinget – først af Fremskridtspartiet og siden Dansk Folkeparti, som hun sammen med Kristian Thulesen-Dahl, Poul Nødgaard og Ole Donner stiftede i 1995
  • Dansk Folkeparti var regeringens parlamentariske støtte under Fogh-regeringen
  • Pia Kjærsgaard overlod i 2012 formandsposten til Kristian Thulesen-Dahl.