Nyheder

Fire mænd terror-efterlyst efter skud mod billeder af danskere

Københavns Politi efterlyser fire mænd internationalt for terrortrusler i forbindelse med en video på YouTube, hvor de skyder til måls efter prominente danskere.

Politiet oplyser, at de fire mænd bliver fængslet in absentia. Det betyder, at der er udstedt en fængslingskendelse på dem, hvilket skete tilbage i april, men at myndighederne endnu ikke har fået fat i dem.

Sigtelsen mod mændene går blandt andet på, at man i YouTube-videoen ser, at der bliver skudt til måls efter skydeskiver med billeder af Anders Fogh Rasmussen, Naser Khader, Kurt Westergaard, Ahmed Akkari, Lars Hedegaard og Morten Storm.

Politiet har modtaget oplysninger om, at en eller flere af de fire sigtede er afgået ved døden i Syrien, hvor de angiveligt har deltaget i borgerkrigen.

- Men da det ikke har været muligt at få bekræftet disse oplysninger, opretholdes efterforskningen og eftersøgningen af alle fire indtil videre, siger senioranklager Jakob Buch-Jepsen i en pressemeddelelse.