Messerschmidt om valg-rekord: Helt utroligt

Morten Messerschmidt er den politiker, der har modtaget flest personlige stemmer nogensinde ved et Europa-Parlamentsvalg i Danmark. Han overgår Poul Nyrup Rasmussens rekord fra valget i 2004, der lød på 407.966 stemmer.

Morten Messerschmidt har fået 465.758 stemmer ved dette års valg.

- Jeg er både overvældet, glad og også rørt. Jeg havde slet ikke forestillet mig, at det her kunne lade sig gøre, det virker helt utroligt. Jeg er meget taknemmelig og ydmyg overfor de mange mennesker, der har vist smig den tillid. Jeg glæder mig til at komme igang med arbejdet med det her rygstød, siger han til TV 2.

Spidskandidaten fra Dansk Folkeparti blev søndag hyldet som den store sejrherre ved Europa-Parlamentsvalget, og Dansk Folkeparti fik fire mandater ud af Danmarks 13.

Dansk Folkeparti har fået 605.939 af de afgivne stemmer - og dermed må det konkluderes, at Morten Messerschmidt på alle måder har stået for at bringe Dansk Folkeparti ind i Europa-Parlamentet med sine mange personlige stemmer. 

Læs mere om de største danske stemmeslugere ved et Europa-Parlamentsvalg her