Nyheder

Se og Hør-sagen: Nu svarer Qvortrup på anklager

Opdateret fredag klokken 14.16 med kommentar fra Ken B. Rasmussen

Tidligere chefredaktør på Se og Hør Henrik Qvortrup afviser gennem sin advokat Anders Németh at kende til systematiseret overvågning af toppolitikere som statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Heller ikke enkeltepisoder med overvågning kender han til, skriver advokaten i en pressemeddelelse.

- Jeg har ikke yderligere kommentarer. Det går gennem min advokat fra nu af, siger Henrik Qvortrup til tv2.dk.

Det er den tidligere Se og Hør-journalist Ken B. Rasmussen, der fredag over for DR Nyheder har beskyldt Henrik Qvortrup for at have orkestreret overvågning af toppolitikere. Han er forfatter til bogen 'Livet, det forbandede', som fik Se og Hør-skandalen til at rulle, og er nu sigtet for overtrædelse af straffeloven og markedsføringsloven i overvågningssagen.

Ifølge Ken B. Rasmussen forsynede den nu sigtede 'tys-tys'-kilde bladet med oplysninger om den daværende oppositionsleder Helle Thorning-Schmidts og også Venstre-formanden Lars Løkke Rasmussens kreditkorttransaktioner.

- Vi overvågede Helle Thornings transaktioner, fordi vi drømte om et billede af hende topløs. Planen var, at vi ville udkomme med det billede af hende på forsiden, når hun var blevet statsminister, siger Ken B. Rasmussen og beskylder Qvortrup, der var chefredaktør på ugebladet fra 2002 til 2008, for at stå bag.

Men det afviser hans advokat Anders Németh.

- I relation til de senest fremkomne påstande fra Ken B. Rasmussen oplyses, at Qvortrup intet kender til en systematiseret overvågning eller enkeltepisoder med overvågning af toppolitikere, herunder Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen, skriver han i pressemeddelelsen.

Advokaten afviser også, at Qvortrup skulle have taget initiativ til en overvågning af Helle Thorning-Schmidt med henblik på at offentliggøre kompromitterende billeder.

- Påstanden er helt og aldeles usand, lyder det i pressemeddelelsen.

- Nu venter vi på en indkaldelse til afhøring fra Vestegnens Politi. Hvad der skal ske derfra, er op til dem, uddyber Anders Németh til tv2.dk.

Ken B.: Overvågning af Thorning var efter Qvortrups tid

Efter Qvortrups afvisning af påstandene præciserer Ken B. Rasmussen fredag eftermiddag, at Se og Hørs overvågning af Helle Thorning-Schmidt foregik i sensommeren 2011, mens overvågningen af Lars Løkke Rasmussen foregik, mens han var statsminister (april 2009 til oktober 2011, red.).

- Begge dele var efter Qvortrup, så jeg kan egentlig godt forstå, at han nægter kendskabet til det. At vi generelt var mere interesserede i politikere som basis for historier under Qvortrup, det er rigtigt nok, siger Ken B. Rasmussen.

- Morten Helveg var jo her et prime example, siger den tidligere Se og Hør-journalist med henvisning til den radikale politiker, der har politianmeldt Se og Hør for at have skrevet om hans restaurantbesøg under en kærlighedsferie i Berlin.

For to dage siden blev Se og Hør ransaget af politiet, som har anholdt to journalister i forbindelse med sagen.