Chat: - Børnene står alene mens forældrene slås

16x9

Se hele chatten med Red Barnet nederst i artiklen Debatten raser, efter at TV 2 tirsdag og onsdag viste de to første afsnit af dokumentarserien 'Med

Se hele chatten med Red Barnet nederst i artiklen

Debatten raser, efter at TV 2 tirsdag og onsdag viste de to første afsnit af dokumentarserien 'Med børnene som våben', som sætter fokus på barske skilsmisser og fortæller historien om flere forældre, der har mistet kontakten til deres børn.

Red Barnet kalder det for "dybt ulykkeligt for både børnene og hele familien" og mener, at Statsforvaltningen, der næsten 800 gange om året beslutter, at et barn ikke skal se den ene af sine forældre, ikke har magtet at løse opgaven med højkonfliktskilsmissesager.

- Vi ved allerede nu, at børn er dem, der betaler den højeste pris, og vi ved, at sagsbehandlingstiden er alt for lang, og jeg tror, at man meget hurtigt kan blive enige om at sætte ind med nogle ressourcer, som kan nedbringe sagsbehandlingstiden til gavn for alle, siger Gitte Jakobsen, der er socialrådgiver i Red Barnet, til TV 2.

Hos Red Barnet mener man desuden, at børnene skal have en kontaktperson - en bisidder, der kan hjælpe dem med at navigere og med at forstå det, der sker.

Desuden mener organisationen, at samværet skal opretholdes i hele processen. Eventuelt på et neutralt sted med voksne til stede, der har beføjelse til at gribe ind.

Red Barnet er overbevist om, at en voksenkonflikt ikke løses ved at undersøge børnene igen og igen. Det skal ifølge organisationen derfor ikke være muligt for forældrene at forlange nye samtaler med børnene og flere børnefaglige undersøgelser. Det skal i stedet afhænge af en faglig vurdering.

Torsdag aften - umiddelbart efter at tredje og sidste afsnit af 'Med børnene som våben' blev sendt på TV 2 - sad socialrådgiver Gitte Jakobsen og psykolog Kuno Sørensen fra Red Barnet klar til at chatte med læserne på tv2.dk. Du kan se hele chatten herunder.

I dokumentarserien 'Med børnene som våben' satte TV 2 i maj 2014 fokus på børn i skilsmissefamilier. I en ny dokumentar, 'Med børnene som vågen - krigen fortsætter', fulgte vi op på nogle af de forældre, vi mødte i de første programmer, og som stadig ikke har kontakt til deres børn.

Mange skilsmisser ender i dag i en kamp om børnene. Næsten 800 gange om året beslutter Statsforvaltningen, at et barn ikke skal se den ene af sine forældre. Det tal er endda kun en konservativ udredning på baggrund af Ankestyrelsens indberetninger fra Statsforvaltningen. Tallet kan altså godt være højere.