Nyheder

TV: Far får ikke lov til at hente sin egen datter

John Paul har ikke set sin datter Isabel i over fire år. Han har ikke længere juridisk ret til at se hende, og hans ekskone næger at lade ham have kontakt til deres fælles barn.

Parret havde været sammen i fem år, da de for en årrække siden fik Isabel. De gifter sig og flytter fra London til Danmark, men efter et års ægteskab går de fra hinanden.

I starten har John Paul – efter Statsforvaltningens beslutning – to dages samvær med sin datter hver 14. dag.

- Jeg har skulle kæmpe for hvert eneste sekund, jeg har været sammen med Isabel, siger John Paul.

I klippet over artiklen kan du se en video fra en dag, hvor John Paul ville hente Isabel. På det tidspunkt har han stadig ret til at være sammen med hende.

Da Isabel er to år gammel, ansøger ekskonen om, at samværet med faren bliver suspenderet. Hun nægter at udlevere datteren, når John Paul skal have hende, og hun fortæller Statsforvaltningen, at Isabel ikke har lyst til at se sin far.

Ekskonen aflyser møder og sender klager til myndighederne. Til sidst får hun etableret en ny børnesagkyndig undersøgelse. Pludselig fortæller Isabel, der på det tidspunkt ser sin far med flere måneders mellemrum, at hun ikke længere har lyst til at være sammen med ham. Statsforvaltningen beslutter, at John Paul ikke længere har ret til at se sin datter.

Næsten 800 gange om året beslutter Statsforvaltningen, at et barn ikke skal se den ene af sine forældre. Og det tal er endda kun en konservativ udregning på baggrund af Ankestyrelsens indberetninger fra Statsforvaltningen. Tallet kan altså godt være højere.

Klippet over artiklen har indgået i John Paul og ekskonens sag om forældremyndighed og samvær med datteren. 

Undervejs i sagen har John Paul efter opfordring fra sin advokat fået videofilmet seancen, hvor han forsøger at hente sin datter. De øvrige voksne, der optræder i klippet, er familie og venner til ekskonen. Ekskonen har ikke ønsket at stille op til interview. TV 2 Nyhederne har forsøgt at indhente en kommentar, men indtil videre uden held.

Af hensyn til barnet er Isabels og John Pauls efternavne udeladt i denne artikel.

Første del af dokumentarserien 'Med børnene som våben' bliver sendt i aften klokken 21.00 på TV 2.

Med børnene som våben

Med dokumentarserien 'Med børnene som våben' sætter TV 2 i tre programmer fokus på børn i skilsmissefamilier.

Mange skilsmisser ender i dag i en kamp om børnene. Næsten 800 gange om året beslutter Statsforvaltningen, at et barn ikke skal se den ene af sine forældre. Og det tal er endda kun en konservativ udredning på baggrund af Ankestyrelsens indberetninger fra Statsforvaltningen. Tallet kan altså godt være højere.

Første program vises tirsdag klokken 21.00 på TV 2. De følgende to programmer vises onsdag og torsdag klokken 20.00