Nyheder

'Med børnene som våben': Cirkeline har ikke set sine børn i to år

Efter ti års ægteskab gik Cirkeline fra sin eksmand. Bruddet har haft store konsekvenser, og i over to år har Cirkeline ikke haft kontakt til sine to børn.

Forældrene deler myndigheden over børnene, men Cirkeline har ikke ret til at se dem. Derfor er hendes eneste mulighed for at se børnene at samarbejde med eksmanden. Men det er han ikke interesseret i, når Cirkeline henvender sig til ham.

- Mit synspunkt er ikke ændret overhovedet, siger eksmanden.

- Jeg tænker bare, om vi ikke kunne finde en løsning. Du ved, at vi kunne ses en gang om måneden. Hjemme ved dig og i dit køkken, hvor du selvfølgelig var der, for at vise børnene at jeg ikke er det her monster, de går rundt og tror jeg er, siger Cirkeline.

- Det bliver uden mig da. Det er fortid for mig. Det er simpelthen lukket det kapitel. Jeg gider ikke bruge flere kræfter på det, lyder svaret.

Cirkelines eksmand har fortalt Statsforvaltningen, at Cirkeline er psykisk syg, og at han er bange for, at hun vil tage børnene med i døden. For otte år siden havde Cirkeline en depression, men hun har været rask siden da. En lægeerklæring slår fast, at hun ikke er psykisk syg.

Hun mener, at det er lykkedes hendes eksmand at true og lyve sig til at vinde børnene. At myndighederne er blevet snydt, og at hendes sag ikke er blevet undersøgt grundigt nok.

Cirkelines sag er langt fra enestående. Mange skilsmisser ender i dag i en kamp om børnene. Næsten 800, gange om året beslutter Statsforvaltningen, at et barn ikke længere skal se den ene af sine forældre. Det er tal er endda en konservativ udregning på baggrund af Ankestyrelsens indberetninger fra Statsforvaltningen. Tallet kan altså godt være højere.

Hendes eksmand ønsker ikke at stille op til interview. Af hensyn til børnene er efternavnene udeladt i denne artikel.

Se første del af dokumentarserien ’Med børnene som våben’ på TV 2 i aften klokken 21.00. Efterfølgende kan du chatte med Cirkeline. Følg med her på tv2.dk.

Med børnene som våben

Med dokumentarserien 'Med børnene som våben' sætter TV 2 i tre programmer fokus på børn i skilsmissefamilier.

Mange skilsmisser ender i dag i en kamp om børnene. Næsten 800 gange om året beslutter Statsforvaltningen, at et barn ikke skal se den ene af sine forældre. Og det tal er endda kun en konservativ udredning på baggrund af Ankestyrelsens indberetninger fra Statsforvaltningen. Tallet kan altså godt være højere.

Første program vises tirsdag klokken 21.00 på TV 2. De følgende to programmer vises onsdag og torsdag klokken 20.00