Løkke: Jeg vil ikke være statsminister for enhver pris

16x9
Lars Løkke Rasmussen Foto: TV 2 (Arkiv)

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, opstiller nu en række klare betingelser til de øvrige partier i blå blok.

Hvis han skal være statsminister efter næste valg, skal det være på hans egne præmisser, lyder budskabet.

Lars Løkke Rasmussen har givet interview til de tre store morgenaviser. Her kan man læse, at Løkke på en række afgørende områder nægter at bøje sig, hvis han skal være regeringschef.

- Jeg vil ikke være statsminister for enhver pris. Hvis jeg skal være statsminister, skal jeg have plads til at føre min politik ud i livet, og selv om jeg godt ved, at alle skal give og tage, og at Venstre ikke har monopol på sandheden, så er der nogle betingelser, som jeg vil insistere på er opfyldt. Og så må det jo være op til de andre partier, om de ønsker mig som statsminister, eller om de hellere vil have en anden, siger Venstre-formanden i et interview med Berlingske.

Blandt Lars Løkkes krav er blandt andet, at skatten skal lettes i bunden, og de offentlige udgifter skal holdes i ro.

Løkkes melding kommer, efter at de øvrige partier i blå blok i de seneste måneder har udtalt sig om deres krav til en eventuelt Venstre-ledet regering.