Nyheder

Se og Hør-skandalen koster chef på Ekstra Bladet jobbet

Den tidligere nyhedschef på ugebladet Se og Hør, Lise Bondesen, forlader Ekstra Bladet, hvor hun det seneste år har været underholdningschef.

Det sker som konsekvens af Se og Hør-skandalen, skriver eb.dk.

Lise Bondesen har fredag valgt at sige sit job op, blandt andet fordi hun ikke ønsker at mistænkeliggøre sine kolleger og Ekstra Bladet, der ikke har noget med sagen at gøre.

- Jeg har været utrolig glad for mit arbejde på Ekstra Bladet. Opsigelsen er først og fremmest begrundet i hensynet til min familie, men sker også for at give arbejdsro til mine dygtige kolleger, siger Lise Bondesen til eb.dk.

Ekstra Bladet valgte onsdag at sende Lise Bondesen på ferie, indtil "sagen er bedre afklaret og faldet mere til ro".

Lise Bondesen bekræftede onsdag aften over for Ekstra Bladet, at Se og Hør benyttede sig af en hemmelig kilde, der på ulovlig vis leverede bankoplysninger om kendte og kongelige.

- Det vidste jeg godt, og det benyttede jeg mig af. Jeg fik det også stoppet. Men jeg reagerede for langsomt. Alt for langsomt, sagde hun til avisen.

Til BT har hun betegnet sin tidligere chef, Se og Hørs daværende chefredaktør Henrik Qvortrup, som "hjernen bag det hele".

Henrik Qvortrup valgte tirsdag at forlade sit job som politisk kommentator på TV 2.

- Jeg kan ikke afvise, at der er sket udbetalinger til den person, der er centrum for de seneste dages omtale af Se og hør, lød en af Henrik Qvortrups bemærkninger.

Se og Hørs ulovlige metoder er blevet afsløret i en bog af den tidligere journalist på ugebladet Ken B. Rasmussen. I bogen 'Livet, det forbandede' beskriver han, hvordan en it-ekspert hos PBS, det nuværende Nets, fodrede Se og Hørs journalister med oplysninger om kendtes kreditkorttransaktioner i 2008 til 2012.