Dansk journalist: Derfor droppede jeg VM

For den danske journalist Mikkel Keldorf har det altid været en drøm at dække VM i fodbold. Nu er han netop  ankommet til Danmark fra Brasilien, hvor

For den danske journalist Mikkel Keldorf har det altid været en drøm at dække VM i fodbold.

Nu er han netop  ankommet til Danmark fra Brasilien, hvor han ellers skulle gøre drømmen til virkelighed denne sommer, når VM-kampene skal spilles.

Det var en tur til den nordlige del af Brasilien, der fik Mikkel Keldorf til at ændre planer, fortæller han til TV 2 News. Her arbejdede han sociale organisationer, der beskæftiger sig med gadebørn, der lever et hårdt liv med stoffer.

- De sociale organisationer fortæller, at der er sket en optrapning af, at de her børn bliver slået ihjel. De kommer med eksempler på, at der er kommet biler op, mens de har ligget og sovet på fortovet ved butiksfacader og simpelthen bare har skudt gadebørnene, siger han.

Hvorfor er det ikke din opgave at blive og fortælle om de dårlige ting, der er konsekvenserne af et VM, bliver han spurgt.

- Det specielle ved den her situation, som er anderledes fra, når man er i en krigszone, hvor der er to, der kæmper mod hinanden, er, at det her noget, som ifølge mine kilder bliver gjort for min skyld. For at jeg ikke ser de her gadebørn, der har et kummerligt liv. Jo mere jeg opsøger dem, jo mere frygter jeg, at jeg sætter dem i fare, siger Mikkel Keldorf.

- Det er en balancegang mellem, hvor meget man er journalist, og hvor meget man er en almindelig mand, der ikke ønsker at sætte uskyldige børn i livsfare, siger han.

Hør hele interviewet i klippet over artiklen.