Nyheder

Presselogen: Kritik af mediernes Akkari-dækning

- Det her er blevet en åben ladeport til at stigmatisere en gruppe af mennesker.

Debattør og cand. polit. Zubair Butt Hussain kritiserer i søndagens udgave af Presselogen mediernes dækning af Ahmed Akkaris nye bog ”Min afsked med islamismen”.

Medierne har bl.a. haft fokus på Akkaris påstand om at muslimske friskoler er udklækningsanstalter for radikale muslimer. Og den påstand mener Hussain, har fået lov at stå uimodsagt.

-Hvis vi følger udsagnet, så skulle friskolerne altså udklække 4000 radikale om året. På 10 år bliver det 40.000 radikaliserede mennesker – som nok vil kunne skabe rabalder, for at sige det mildt – og sådan en påstand bør man altså efterprøve, mener Zubair Butt Hussain.

Han kritiserer, at journalisterne ikke har undersøgt situationen på friskolerne inden de viderebringer Akkaris kritik.

Men chefredaktør på BT Olav Skaaning Andersen afviser kritikken. Han henviser bl.a. til at der allerede i dagens udgave af avisen er lavet journalistik på emnet.

-Vi er i gang med at lave journalistik på det. Vi er i gang med at lave research på, om de påstande, der kommer frem i bogen, er rigtige.

Men det er alt for sent, kritiserer Hussain.

-Hvorfor efterprøver man ikke påstandene i opløbet? Jeg går ud fra man har tid nok, når man skriver sådanne bøger.

Han mener dog langt fra, at bogen ikke skulle udgives. Men pressen har et ansvar for, at bogen ikke bliver gjort til løftestang til at stemple en gruppe mennesker, mener han.

Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, synes kritikken er skudt over målet.

-Enhver kritik er ikke lig med stigmatisering, svarer Tom Jensen.

Han erkender dog, at der ligger en journalistisk udfordring i at efterprøve påstandene i bogen.

Du kan se eller gense hele søndagens udgave af Presselogen lige nu på TV 2 Play, eller se det live hver søndag klokken 10.00 på TV 2 News.