Nyheder

Vært til maskeret sanger: -Er du bimlende vanvittig?

- Er det en aprilsnar?

- Nej

- Er du bimlende vanvittig?

- Ja, men det har ikke noget med det her at gøre

- Er der nogen, der har hyret dig til det her?

- Nej

- Formålet er at udstille den dukketale, som jeg synes, at politikerne taler med i dag. Jeg kan ikke længere forstå, hvad de siger, og jeg har glemt, hvorfor at de vil have, at vi skal stemme på dem, for det giver ikke nogen mening længere, sådan lød det fra den maskerede operasanger, også kendt som Per Jellum, da han tirsdag aften gæstede Stephanie Surrugue i "Kulturen på News."

Jellum kom i fokus tidligere på tirsdagen, da han iført maske afbrød Folketingets spørgetime med højlydt sang. Optrinnet skyldes ifølge Jellum irritation over politikernes måde at snakke og debattere på i offentligheden. Som almindelig borger, er man chanceløs for at kunne følge med, mener han.

Læs også: Maskeklædt operasanger: Jeg vender tilbage

- Den eneste måde jeg kan forstå, hvad det er de siger, er ved at synge det, fordi jeg har baggrund i opera, andre kan måske gøre det på andre måde, fortalte Jellum til Kulturen på News.

    Læs også: Skønsang afbryder debat i Folketingssalen

Jellum håber på, at hans stunt tirsdag eftermiddag kan være med til at sætte fokus på den måde som politikerne formidler på, og han ser sin sang som en gave til politikerne:

- Jeg har lavet denne opera som en gave til politikerne. Jeg tænkte, at hvis jeg prøvede at synge det, de siger, så kunne det være, at jeg kunne forstå det. Om jeg kunne få det til at give mening. Det er også en mulighed for dem, så de kan - om ikke forstå sig selv - så i det mindste høre sig selv, forklarede han til tv2.dk kort efter episoden.  

I klippet øverst i artiklen, synger Per Jellum i første del af interviewet en opera spunnet over et berømt Lars Løkke-citat, hør hvilket i videoen.