Nyheder

Togene kører igen mellem Fyn og Jylland

Et forsinket sporarbejde ved Aarup på Vestfyn, som Banedanmark skulle have lavet færdigt til mandag morgen, er nu overstået.

Det betyder, at trafikken nu igen kan afvikles i begge spor, men der vil fortsat være mindre forsinkelser lidt tid endnu, oplyser Banedanmark. Det skriver nyhedsbureauet Ritzau.

Første regionaltog fra Odense mod Fredericia er klokken 13.45, mens første regionaltog fra Fredericia i retning mod Odense er klokken 13.48, oplyser DSB.

Sporarbejdet var skyld i aflysninger og forsinkelser i togtrafikken på Fyn mandag morgen og formiddag frem til omkring klokken 13.

InterCity-tog og InterCity-lyntog kørte med forsinkelser mellem landsdelene på op til 30 minutter mellem Odense og Aarhus H samt mellem Odense og København H, fordi der kun var et enkelt fartbart spor på strækningen mellem Odense og Ejby. Regionaltogene mellem Odense og Fredericia blev erstattet af busser for at gøre plads til InterCity-togene.

Prognosen for, hvornår det forsinkede sporarbejde på Vestfyn forventedes afsluttet, ændrede sig flere gange i løbet af formiddagen.

- Det er vanskeligere end først forventet at reparere skinnen ved Aarup, og Banedanmarks folk fortsætter arbejdet, lød det i en af opdateringerne på DSBs trafikinformation.