Nyheder

Mediechefer: Polakker gjort til syndebukke

Polakkerne er blevet gjort til syndebukke i danske medier som eksempel på personer, der misbruger danske velfærdsydelser. Det erkendte et samlet panel i mediemagasinet 'Presselogen' søndag.

Programmet har samlet en række eksempler på mediernes ofte ensidige brug og omtale af polakker.

Blandt andet  lyder det i en leder fra Ekstra Bladet, at børnechecks suser af sted til polske børneflokke uden for Danmark.

- Det er helt uacceptabelt. Det sender det der billede af, at polakkerne ikke er her for at arbejde, men for at snyde os, lyder det fra Politikens chefredaktør, Bo Lidegaard.

Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, afviser dog denne kritik:

- Det her handler om at illustrere, at der er danske børnepenge, som ryger til Polen. Jeg mener ikke, det er hensigtsmæssigt, at man har en ydelse, som er så meget mere værd i Polen, fordi det netop i Polen bliver brugt som et argument for at få folk herop, forklarer Poul Madsen.

Medlem af Europaparlamentet, Jens Rohde (V), mener dog medierne mangler at tegne det fuldstændige billede af, at den fri bevægelig i sidste ende er en god forretning for hele Europa. Han mener ikke debatten ville have kørt pĂĄ samme mĂĄde, hvis der var tale om tyskere, franskmænd og svenskere  - og ikke om polakker, rumænere og bulgarere:

- Der er noget, der tyder pĂĄ at I ville have grebet den debat anderledes an, og I mĂĄ altsĂĄ stĂĄ til ansvar for hvad I skriver i jeres aviser, mener Jens Rohde.